Nyhed
06. jan. 2011 | 10:07

9/11 set fra børnehøjde

Jonathan Safran Foers succes-roman Ekstremt højt og utrolig tæt på bliver filmatiseret.
Af Helene Withington

Oscar-vindende Sandra Bullock og Tom Hanks har nogle af hovedrollerne i den kommende filmatisering af succes-romanen Ekstremt højt og utrolig tæt på, og for nylig har også John Goodman sagt ja til at medvirke.

Filmen skal instrueres af The Hours-instruktøren Stephen Daldry, og bogen er adapteret af Forrest Gump-manuskriptforfatteren Eric Roth.

Bogen handler om den niårige Oskar Schell, der mister sin far ved angrebet på World Trade Center. To år senere finder Oskar en nøgle, der tilhørte hans far. Oskar håber, at nøglen kan hjælpe ham til at få mere information om sin far, så han tager ud for at finde låsen, der passer til.

Jeopardy-deltager får hovedrolle
9/11-angrebene har mange gange før været filmatiseret i forskellige afskygninger, men denne bog var en af de første fiktionsromaner i kølvandet på 9/11-angrebene.

Bogen er en meget visuel fortælling, hvor for eksempel billeder af en af de faldende kroppe fra bygningen bliver vist i omvendt rækkefølge. Hovedrollen Oskar Schell skal spilles af den tolvårige debutant Thomas Horn, der i oktober vandt 31.800 dollars i det amerikanske Jeopardy.

Jonathan Safran Foers tidligere roman Alt bliver oplyst blev filmatiseret tilbage i 2005 med Elijah Wood i hovedrollen.

Det forventes, at filmen får premiere i forbindelse med årsdagen for 9/11.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko