Nyhed
25. aug. 2022 | 12:20

”95 minutters reklame for kavalergang”

Foto | A24
Amandla Stenberg (tv.) og Borat-skuespilleren Maria Bakalova har to af hovedrollerne i Bodies Bodies Bodies, hvor en vild fest udvikler sig i en blodig retning.

En anmeldelse af den sorthumoristiske gyser Bodies Bodies Bodies har fået internettet til at gløde efter morsom stikpille og anklage om homofobi.

Af Nicki Bruun

Den 8. september er der i danske biografer premiere på en film med titlen Bodies Bodies Bodies.

Det er en sorthumoristisk gyser, hvor en flok rige unge planlægger at holde en vild fest, mens en orkan raser. Festen udvikler sig til et drabeligt mareridt, da der viser sig at være en morder blandt deltagerne.

Bag Bodies Bodies Bodies står det anerkendte produktionsselskab A24, der de seneste år har lavet kritikerroste film som Uncut Gems, Midsommar og Moonlight.

Også Bodies Bodies Bodies er blevet overvejende positivt modtaget, men i hæderkronede New York Times er anmelderen ikke så glad for resultatet.

Lena Wilson kalder filmens personer overfladiske, mens hun kritiserer historien for at være ”spækket med pompøs ironi”. Desuden bemærker anmelderen, at Bodies Bodies Bodies er en ”95 minutters reklame for kavalergang”.

Øjnene på bolden
Den formulering er faldet filmens hovedrolleindehaver for brystet.

23-årige Amandla Stenberg – der foruden at have en dansk far er afroamerikansk, homoseksuel og non-binær – gik i rette med kritikken på sociale medier.

I en privat Instagram-besked til Lena Wilson skrev skuespilleren: ”Din anmeldelse er super. Hvis du havde kigget på andet end mine bryster, havde du måske set filmen!”

Den besked valgte kritikeren at offentliggøre på Twitter, hvor hun anklagede Stenberg for at være homofobisk. Efterfølgende har Lena Wilson – der ligesom Amandla Stenberg er homoseksuel – i en TikTok-video sagt, at hun havde behov for at dele beskeden, så hun kunne komme med et budskab.

”Jeg har offentliggjort beskeden, fordi jeg ikke vil have en person med mere social magt end mig til at tro, at det er fucking i orden at gøre sådan noget.”

Flygtet fra sociale medier
I et Instagram-opslag har skuespilleren efterfølgende forsvaret sig ved at sige, at hendes stikpille mest af alt var en morsom kommentar.

”Jeg fandt hele situationen morsom. Og jeg troede, fordi både Lena og jeg er homoseksuelle, at vi begge ville grine af kommentaren,” udtaler Amandla Stenberg i en video, inden hun slår over i et mere seriøst toneleje.

”Det vil nok overraske, hvor mange kommentarer jeg hører om mine bryster. Jeg bliver træt af, at folk snakker om min barm.”

Debatten mellem skuespilleren og kritikeren har fået det filminteresserede publikum på særligt Twitter til tasterne.

De mere ondsindede kommentarer er gået på, at unge Lena Wilson kun har fået lov til at anmelde for New York Times, fordi hendes far, Mike Wilson, er redaktør på avisen. Her er dog en del af sportsredaktionen.

Lena Wilson har efter den omsiggribende shitstorm nu slettet sine konti på forskellige sociale medier.

Trailer: Bodies Bodies Bodies

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko