Nyhed
13. aug. 2013 | 15:47

Aalbæk hurtigt på benene efter kræftsygdom

Foto | ARTE Booking
Zentropa kan lancere Kvinden i buret og Nymfomanen med Peter Aalbæk i fuld vigør efter et kræftforløb.

Zentropa-bossen er blevet opereret for kræft i nyren og rekreerer nu i hjemmet. ”Om to uger er jeg led og tyranniserende tilbage,” siger Peter Aalbæk Jensen til Ekko.

Af Jacob Ludvigsen

Danmarks mest farverige producent, Peter Aalbæk Jensen, fik sig en gevaldig forskrækkelse, da han for nylig fik konstateret cancer i den ene nyre.

Nu er svulsten dog fjernet, og den 57-årige Zentropa-direktør skal blot til jævnlige screeninger for at tjekke, at sygdommen ikke vender tilbage.

”Jeg er frisk og på banen igen, så det er ikke så ulykkeligt, som det lød først. Og lægen ønskede mig da tillykke efterfølgende!” siger han, da Ekko fanger ham på telefonen.

”Jeg går rundt med fire sår i bugflæsket nu og rekreerer. Om to uger er jeg led og tyranniserende tilbage igen.”

Mere synd for verden
Med den lykkelige udgang ser Peter Aalbæk Jensen det positive i sygdomsforløbet.

”Der var også mange gode ting ved det. Man kommer til at tænke over, hvad man har nået, og det var jeg sgu egentlig meget godt tilfreds med.”

”Skulle det være, er det jo ikke sådan en stakkel, der forlader denne verden. Det ville være mere synd for resten af verden!” siger Peter Aalbæk Jensen, der tilsyneladende har sin humoristiske sans i behold.

Ikke så dødsangst mere
”Ud over et godt privatliv ligger der 200 film på bordet, så et eller andet har jeg sgu da fået nået,” fortsætter Zentropa-direktøren.

”Jeg er da også taknemmelig over, at jeg har fået lov at trække et lod i det store lotteri blandt 7,3 milliarder lodsedler, hvor der stod ’Glad filmproducent, Danmark’.”

”Så jeg er ikke så dødsangst mere, efter at jeg har været tættere på døden. Det er det mystiske ved det.”

Og du tænker ikke, at du nu skal spille golf resten af livet med en drink i hånden?

”Nej, så tror jeg for alvor, jeg stiller træskoene. Vi har fede film på bedding, så jeg glæder mig til at vende tilbage.”

Blandt Zentropas store kommende satsninger er Mikkel Nørgaards Kvinden i buret, Lars von Triers Nymfomanen og Anders Morgenthalers Petit.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko