Nyhed
15. juni 2009 | 01:54

Åbenhjertigt interview med Hella Joof

Hella Joof fortæller om sin personlige grund til at lave Se min kjole.

Af Claus Christensen

Hun er den sjove fra Bullerfnis, Lex & Klatten og Det brune punktum. Men der er en anden side af Hella Joof, som træder tydeligere frem i hendes nye ungdomsfilm, Se min kjole.

Filmen, som har premiere 3. juli, følger fire piger på flugt fra deres behandlingshjem. Flugten udvikler sig til et hævntogt i en fortid, som har været alt andet end munter.

”Det dér med ikke at blive passet på, det med at være seksualiseret som barn og som ung, og det med at have en meget kraftig fornemmelse af, at noget er forkert, men ikke have noget sted at gå hen med det, fordi man hele tiden får at vide, at det ikke er rigtigt. Alt det har jeg oplevet meget i mit liv,” siger Hella Joof til Ekkos Kristian Ditlev Jensen.

Hella Joof voksede op med sin mor.

”Min mor døde for fire år siden, fordi alt satte ud. Det var bare hvidvin fra klokken ti om formiddagen og så hele dagen. Og når man ser på det bagefter, wow, mand.”

”På et tidspunkt begynder leveren så at størkne, og så kommer der udposninger på spiserøret. Det hele endte med en hjerneblødning. Det var faktisk meget nådigt, synes jeg.”

Læs hele Ekkos interview med Hella Joof, hvor hun fortæller om, hvorfor hun var kropumulig som skuespiller, om angsten for at blive forkastet, om ikke at blive taget alvorligt og om Barack Obama, som hun har mere end hudfarven tilfælles med.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko