Nyhed
03. dec. 2007 | 12:17

Alderstegne amoriner

Ung amerikaner laver film om seniorromance med Martin Landau.

Af Jonas Varsted Kirkegaard

Selvom der er sne på taget, kan der som bekendt sagtens være ild i pejsen. Dog er kærlighed og lidenskab blandt folk i gigt-, gebis- og gangstativsegmentet ikke noget, som ligefrem er overbelyst på film.

Det retter den kun 23-årige instruktør Nik Fackler op på i sin kommende spillefilmdebut Lovely Still, der handler om en mand, som i sit livs efterår forelsker sig for allerførste gang.

Det skriver The Hollywood Reporter.

En af filmens producenter er faktisk halvt dansk og bærer det heldanske navn Lars Knudsen. Han kalder Nik Fackler, som aldrig har gået på filmskole, "et naturtalent".

Skræddersyet hovedrolle
Den føromtalte forelskede mand spilles af 76-årige Martin Landau, der blev kult for sin faste rolle i tv-serierne Mission Impossible i 1960'erne og Månebase Alpha i 70'erne.

Fackler skrev rollen specifikt til Landau, der da også kun synes at blive bedre og mere karismatisk med alderen. Han ydede således bomstærke præstationer i både Woody Allens Små og store synder (1989) og Tim Burtons Ed Wood (1994).

Som begærets mål ses autoritative Ellen Burstyn, der er 75 år og kendt for film som Exorcisten, Alice Doesn't Live Here Anymore og Requiem for a Dream.

Filmoptagelserne er i gang i Omaha, Nebraska, som også er Nik Facklers fødeby.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko