Nyhed
30. maj 2013 | 22:48

Amerikansk kultforfatter filmatiseres

Foto | Penguin Press
Fra coveret til Thomas Pynchons Inherent Vice, som Paul Thomas Anderson vil filmatisere med Joaquin Phoenix i hovedrollen.

Thomas Pynchons Inherent Vice er den første bog af den mystiske forfatter, der kommer på det store lærred.

Af Daniel Pilgaard

76-årige Thomas Pynchon betragtes som en af de største nulevende amerikanske forfattere og er hvert år en varm kandidat til at modtage Nobelprisen i litteratur.

Siden debuten V udkom for præcis 50 år siden, er det i løbet af karrieren blevet til otte romaner. Trods forfatterens kultstatus er ingen af dem dog blevet filmatiseret. 

Men til næste år kommer Inherent Vice, Pynchons seneste roman fra 2009, i biograferne. 

Stjernespækket rolleliste
Ingen ringere end auteuren Paul Thomas Anderson tager plads i instruktørstolen, og ligesom i The Master har han castet Joaquin Phoenix i hovedrollen. 

Nu er filmens endelige cast næsten faldet på plads, skriver Deadline.com

Josh Brolin er seneste navn på rollelisten, der ud over Joaquin Phoenix tæller Reese Witherspoon, Owen Wilson og Martin Short. Og ifølge flere medier er Sean Penn kun en underskrift fra at slutte sig til det stjernespækkede cast. 

Psykedelisk krimi
Inherent Vice udspiller sig i et psykedelisk miljø i Los Angeles i slutningen af 1960’erne, hvor den hashrygende privatdetektiv Larry ”Doc” Sportello bliver opsøgt af en ekskæreste, der beder om hjælp. 

Den gamle flamme har en affære med en rig ejendomsspekulant, hvis kone og elsker prøver at få ham indlagt på den lukkede afdeling, så de kan suge pengekassen tom. Og inden hippie-detektiven ser sig om, er han som en anden Philip Marlowe viklet ind i et spind af løgne og mord. 

Inherent Vice er lettere tilgængelig end Pynchons kryptiske hovedværk Gravity’s Rainbow og murstensromanerne Maxon & Dixion og Against the Day

Forfatteren er lige så mystisk som sine bøger. I over 50 år har han skjult sig fra offentligheden, hvilket har ført til flere spekulative teorier om hans sande identitet. 

Thomas Pynchon er dog ikke mere selvhøjtidelig omkring sin anonyme tilværelse, end at han i 2004 optrådte som sig selv med en pose over hovedet i to afsnit af The Simpsons.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko