Konflikt på Filmskolen
29. nov. 2019 | 16:41

Arne Bro bryder tavsheden

Foto | André Andersen
Det skabte ramaskrig i den danske filmbranche, da den elskede dokumentarleder Arne Bro for uger siden blev hjemsendt fra Den Danske Filmskole.

”Mit ønske er først og fremmest at undervise de studerende,” skriver Filmskolens populære underviser, der afslører baggrunden for sin hjemsendelse.

Af Nicki Bruun

Det skabte chok i den danske filmbranche, da Filmskolens dokumentarleder Arne Bro for to uger siden blev hjemsendt af daværende rektor Vinca Wiedemann.

Siden har Arne Bro forholdt sig tavs om sagen. Men nu fortæller han om baggrunden for episoden, der førte til oprør blandt eleverne på Filmskolen og resulterede i Vinca Wiedemanns afgang.

”Der har været en del spekulationer i offentligheden om grunden til min bortvisning fra Filmskolen. Jeg føler derfor det er nødvendigt at give en kort orientering, sådan at der ikke opstår flere myter,” skriver Arne Bro i en kommentar på Facebook og fortsætter:

”Den 14. november blev jeg uden varsel bortvist fra Filmskolen med den begrundelse, at der var tale om illoyalitet. Min faglige organisation Djøf har siden søgt at opklare den faktuelle baggrund for bortvisningen.”

Ønsker at undervise
Både eleverne på Den Danske Filmskole og prominente folk fra den danske filmbranche har siden hjemsendelsen givet til udtryk, at de vil have Arne Bro tilbage på skolen.

Det er også hans eget ønske, skriver han i opslaget, hvor han oplyser, at hans fagforening arbejder for samme sag.

”Djøf har desuden påpeget, at bortvisningen er foregået uretmæssigt, da skolen ikke har gennemført den lovpligtige, forudgående partshøring. Djøf har derfor anmodet om, at bortvisningen trækkes tilbage,” fortsætter den populære underviser, der har ledet dokumentarlinjen på Filmskolen siden 1992.

”Mit ønske er først og fremmest at undervise de studerende, og jeg håber derfor, at sagen kan løses hurtigst muligt og på bedst mulige måde. Det skal der være ro til, derfor har jeg pt. ikke yderligere kommentarer.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko