Konflikt på Filmskolen
14. nov. 2019 | 13:53

Arne Bro hjemsendt fra Filmskolen

Foto | KBH Film og Fotoskole
66-årige Arne Bro har siden 1992 været leder for dokumentaruddannelsen på Den Danske Filmskole og fostret mange dygtige filmskabere.

Den højtelskede og mangeårige leder af dokumentaruddannelsen på Den Danske Filmskole er blevet vist ud af rektor Vinca Wiedemann.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Den Danske Filmskole har den seneste tid været voldsomt i vælten med en symbolsk begravelse på grund af rektor Vinca Wiedemanns planlagte ændringer i uddannelsesstrukturen.

Men nu har en regulær bombe ramt Filmskolen: Den højtelskede og mangeårige leder af dokumentaruddannelsen, Arne Bro, er i dag blevet hjemsendt.

Ifølge Ekkos oplysninger er han blevet frataget nøgler og mobil og blevet vist ud uden løn. Elever er oprørte over beslutningen og holder et lukket møde i dag kl. 15.

Wiedemann har til folk på Filmskolen skrevet en e-mail, som vi bringer i sin helhed:

Kære alle studerende og ansatte,

Jeg skriver til jer for at fortælle, at jeg i dag desværre har været nødt til at hjemsende Arne Bro.

Han vil derfor ikke være at træffe på skolen. De opgaver som han skulle have varetaget, vil vi finde en løsning på hurtigst muligt.

Da det er en personalesag, kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder på nuværende tidspunkt. Men jeg vil straks indkalde skolens forskellige afdelinger og elevgrupper samt vores formelle organer, så de kan få en mundtlig orientering.

Jeg ved det er en meget alvorlig besked, som vil berøre jer alle dybt. Så snart der er en afklaring, vil I høre nærmere.

Mange hilsener
Vinca

Filmmagasinet Ekko forsøger at få en kommentar fra Vinca Wiedemann og Arne Bro.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko