Nyhed
24. okt. 2019 | 09:30

Maya Ilsøe forlader DR

Foto | Bjarne Bergius Hermansen
44-årige Maya Ilsøe blev uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole i 2003 og slog for alvor sit navn fast med DR-serien Arvingerne.

Hovedforfatteren på Arvingerne og julekalenderne Absalons hemmelighed og Pagten skal være kreativ producer i TV 2’s fiktionsafdeling.

Af Frederik Hoff

DR’s dramaafdeling har mistet et af sine stærkeste kort.

I sine femten år på DR har manuskriptforfatteren Maya Ilsøe været hovedforfatter på nogle af tv-stationens mest succesfulde produktioner, ikke mindst søndagsserien Arvingerne. Men nu skal hun være kreativ producer hos rivalen TV 2.

Her skal hun tage sig af udvalgte fiktionsprojekter og fungere som sparringspartner for et hold, der beskæftiger sig med fiktion specifikt målrettet en yngre målgruppe, lyder det i en pressemeddelelse fra TV 2.

Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, udtalte for nylig til Filmmagasinet Ekko, at fiktion til børn og unge burde opprioriteres.

Ifølge Vogelsang skal Ilsøe desuden dele ud af sin viden om seriel dramaturgi.

”Maya er specialist i karakterarbejde, og derfor kan jeg ikke forestille mig nogen bedre end Maya til at hjælpe os med at sikre, at fiktion på TV 2 handler om nogen fremfor noget,” siger fiktionschefen i pressemeddelelsen.

Gammelt samarbejde
Katrine Vogelsang kender Maya Ilsøe fra de populære DR-julekalendere Absalons Hemmelighed og Pagten, hvor de var henholdsvis producent og hovedforfatter.

Vogelsang var desuden med i opstartsfasen på dramaserien Arvingerne.

Serien blev sendt på DR1 i tre sæsoner fra 2014 til 2017, og den blev en stor succes. Ekkos anmelder kvitterede med fem stjerner til første sæson og beskrev Ilsøes dialog som noget af det bedste, dansk tv-drama har leveret.

Den nyansatte kreative producer er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole i 2003. Men i sin nye stilling vil det ikke være bag tastaturet, hun skal vise sit værd, siger hun.

”Jeg skal i stedet bruge min erfaring på at hjælpe andre kreative til at løfte deres vision med deres eget ’brændstof’ – til gavn og glæde for både de kreative selv og TV 2. Det er en spændende udfordring, som jeg glæder mig meget til,” siger Maya Ilsøe i pressemeddelelsen.

Hun har tidligere arbejdet som manuskriptkonsulent på de danske film Frit fald og Velsignelsen, begge instrueret af Heidi Maria Faisst.

Maya Ilsøe tiltræder sin stilling 1. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko