Kommentar
17. feb. 2021 | 01:29

BDSM-rygter truer Armie Hammers karriere

Foto | Sayombhu Mukdeeprom
Armie Hammer smed tøjet som forførende Oliver i Call Me by Your Name, men gennembruddet fik også for alvor folk til at interessere sig for den flotte skuespiller.

Skuespilleren Armie Hammer fra Call Me by Your Name fantaserer muligvis om kannibalisme. Men skal det stoppe hans karriere?

Af Thea Torp

Rygter om kannibalisme og ekstreme BDSM-lyster er ved at sætte en stopper for Armie Hammers karriere. 

Han har trukket sig fra to projekter – Jennifer Lopez-filmen Shotgun Wedding og Godfather-serien The Offer – og senest har hans agent kappet trådene. 

I lækkede Instagram-beskeder skriver skuespilleren angivelig med kvinder om sine fantasier, hvilket inkluderer at skære tæer af, drikke blod og voldtage. To ekskærester har talt åbent om tvang, psykisk terror og manipulation. 

Der forelægger ingen dokumentation, og ingen af kvinderne agter i øjeblikket at melde ham til politiet. 

Skuespilleren kalder selv rygterne for ”bullshit” og ”onde og falske online-angreb” i en pressemeddelelse. 

Spørgsmålet er, om Armie Hammers fantasier burde holdes under dynen, eller om han bringer mere end sjov smerte til de kvinder, der krydser hans vej. 

Det ser lige nu ud til at være op til den offentlige domstol at afgøre, og det kan meget vel gå galt. 

For smuk til succes
Flere amerikanske medier spekulerer i, at det netop er forbindelsen til BDSM-universet, der har antændt hans karriere. 

I hvert fald har manden, der lignede en skuespiller, som var trådt direkte ud af Hollywoods guldalder, fået en kant. 

Vanity Fair talte i 2009 med den næste generation af den rigeste elite i USA, blandt andre Ivanka Trump og Jared Kushner. 

I perlerækken optrådte også Armie Hammer med en guitar og bambie-øjne. Han fortalte, at han havde opgivet at tage en uddannelse, men drømte om skuespillet. 

Han var arving til oliemilliarder fra bedstefarens virksomhed, Occidental Petroleum, som faren fik til at vokse til enorm størrelse. 

Ikke ligefrem noget, der fik folk til at holde af skuespilleren, som tilmed lignede et rigt røvhul. 

Desudagtet var der et skuespiltalent. 

Armie Hammer gjorde sig positivt bemærket som de stokdovne Winklevoss-tvillingebrødre i David Finchers The Social Network fra 2010. Eller året efter som Leonardo DiCaprios advokat og flirt i Clint Eastwoods J. Edgar

Alligevel var det, som om karrieren bare stod i stampe. Hans andre filmprojekter floppede eller blev aldrig til noget. 

Excentrisk sexet
Men i 2017 kom gennembruddet med homodramaet Call Me by Your Name, samtidig med at rygter om Hammers forkærlighed for BDSM-sex florerede på internettet. 

Dengang fandt Twitter-brugere frem til, at rigmandssønnen likede såkaldt bondage-sider – nærmere bestemt den japanske kunstform Shibari. 

Nu var han på en gang menneskelig fejlbarlig og excentrisk sexet. 

Den energi understøttede rollen Oliver i Call Me by Your Name, der forfører – eller forføres af – den unge Elio i forældrenes italienske sommerhus. 

De fleste mennesker m/k kan formodentlig se det sexede i Armie Hammer med reb i hænderne. Men det er nok de færreste, der har lyst til at opleve en opstemt Hammer tale om at gnave på ens ribben. 

En klam stodder
I dokumentaren Venus: Let’s Talk About Sex fortæller en anonym kvinde med fletninger, at hun praktiserer age-play med sin kæreste. 

Med gråd i stemmen forklarer hun, at hun tænder på at spille en lille pige over for voksne mænd. 

Det har hun fundet en mand, der kan rumme. Og det må vi som oplyst og frigjort samfund også kunne. Selv når det er mænd, der har voldsomme fantasier. 

Hvis der virkelig er sket noget vederstyggeligt i Armie Hammers soveværelse, bør anklagerne efterprøves ved retsinstanser for at sikre, at retfærdigheden sker fyldest. 

Eller af dygtige journalister, der kan efterprøve kilderne med behændig research, så vi står tilbage med et pålideligt billede af en klam stodder. 

Sådan som det har været tilfældet med Harvey Weinstein og Bryan Singer. 

Men det er ikke tilfældet med Armie Hammer, hvor rygter er i færd med at ødelægge et potentielt uskyldigt liv. Og tænk nu, hvis rygterne er falske?

Kommentarer

Thea Torp

Født 1994 i Randers.

Studerer journalistik og dansk på Roskilde Universitet.

Fast skribent for Filmmagasinet Ekko.

© Filmmagasinet Ekko