Nyhed
29. juli 2020 | 12:39

Bent Fabricius-Bjerres sidste ord

Foto | Anders Lindved
Den populære komponist Bent Fabricius-Bjerre fortæller Mikael Bertelsen om sit lange og opsigtsvækkende liv, der sluttede for nylig.

TV 2 viser i næste uge et program, hvor Bent Fabricius-Bjerre i samtale med Mikael Bertelsen taler om sin betydning for kulturarven.

Af Nicki Bruun

Danmark mistede et nationalklenodie, da komponisten Bent Fabricius-Bjerre døde i en alder af 95 år.

Manden bag den elskede musik til Olsen-banden og Matador var aktiv til det sidste.

Og han medvirkede kort inden sin død i et tv-program, som Mikael Bertelsen den seneste tid har lavet for TV 2. Her interviewer den tidligere kanalchef på Radio24syv en række betydningsfulde danskere i et program, der først skal vises efter deres død.

Bent Fabricius-Bjerre – Det sidste ord er titlen på programmet, som nu bliver vist på TV 2 og TV 2 Play på mandag den 3. august kl. 20.00.

”Bent Fabricius-Bjerre var en af de første, jeg kontaktede, da jeg fik idéen om at gemme samtaler med store personligheder for eftertiden. Han svarede hurtigt tilbage, at han syntes, det var en ’spændende og sjov idé’, siger Mikael Bertelsen i en pressemeddelelse fra TV 2.

”Han var i tvivl om hans liv nu også ville få en større betydning for kulturarven, men det var jeg ikke, og under forberedelserne blev jeg taknemmelig og rørt over al den musik og underholdning, han har givet os.”

Store øjeblikke
Mikael Bertelsen laver programmerne for TV 2 i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek, hvor optagelserne efterfølgende bliver opbevaret.

Han snakker med store danske personligheder, men har ikke villet afsløre, hvem der er tale om.

Konceptet med først at vise programmerne efter hovedpersonens død inviterer til en snak om, hvad livet har budt på for den enkelte person.

”Danmark har med Bent Fabricius-Bjerres død mistet en af sine helt store personligheder, som vi alle – unge som gamle – kender gennem hans fantastiske musikalske univers. Interviewet og Mikael Bertelsens projekt lever på alle måder op til TV 2’s ambitioner om, at vi deler de store øjeblikke og samler danskerne. Både i dag og for eftertiden,” siger TV 2’s programdirektør Lotte Lindegaard.

”Programmerne giver stof til eftertanke, for kan vi egentlig selv svare klart, hvis vi bliver spurgt om, hvem vi er, og hvad vi ønsker, der skal stå tilbage? Samtidig vil disse interviews være med til at aftabuisere døden, som mange har svært ved at tale om.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko