Nyhed
05. sep. 2022 | 11:11

Billedskøn vold i københavnsk underverden

Foto | Magnus Nordenhof Jønck
Den unge kvinde Miu (Angela Bundalovic) går i Københavns kriminelle underverden på jagt efter retfærdighed og hævn.

Traileren til Nicolas Winding Refns danske Netflix-serie er spækket med pumpende technomusik og stemningsmættede billeder samt et kort visit af Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

Af Nicki Bruun

Det er et vanligt elektronisk pulserende og neonoplyst univers, Nicolas Winding Refn har skabt i sin kommende Netflix-serie.

I traileren til Copenhagen Cowboy – se den under artiklen – bliver vi med pumpende technomusik ført ind i en verden af stemningsmættede billeder.

Serien handler om den unge kvinde Miu (Angela Bundalovic), der i Københavns kriminelle underverden går på jagt efter retfærdighed og hævn.

Nicolas Winding Refn slog igennem på den internationale filmscene med Pusher og har siden arbejdet på engelsk med film som Drive og The Neon Demon.

Der bliver ikke sagt et ord i traileren til Copenhagen Cowboy. Her får man et glimt af Zlatko Buric som en revisoragtig type, mens man i et hurtigt billede ser Nicolas Winding Refn selv sammen med mediepersonlighederne Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

Instruktøren har skrevet serien sammen med manuskriptforfatterne Sara Isabella Jønsson og Johanne Algren, og Copenhagen Cowboy har også flere kvinder i centrum, end Refn normalt er kendt for. Til gengæld er der ud fra traileren at bedømme stadig lige så meget vold i Danmark som i instruktørens udenlandske produktioner.

Nyt kapitel
Copenhagen Cowboy får den 9. september verdenspremiere på Venedig-festivalen, hvor Ekkos udsendte vil skrive hjem om, hvad Nicolas Winding Refn har præsteret i sit comeback til dansk film.

Alle seks afsnit af serien kommer på Netflix senere i år på en endnu ikke offentliggjort dato.

I det amerikanske branchemagasin Variety fortæller danskeren, at coronakrisen fik ham til at måtte droppe et andet projekt og i stedet give sig i kast med dette.

Hans hustru Liv Corfixen har været med til at producere Copenhagen Cowboy, som parrets to børn også medvirker i. Dermed blev serien et fælles familieprojekt.

”Vi var fanget som en familie i Danmark, og jeg kom på idéen til serien. Det blev en herlig kreativ proces, hvor jeg ikke længere boede i to opdelte verdener som en skaber om dagen og familiefar om aftenen. Det er et nyt kapitel i mit arbejdsliv, men også i vores alles liv,” udtaler Nicolas Winding Refn.

Trailer: Copenhagen Cowboy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko