Nyhed
19. feb. 2015 | 14:05

Instruktør til ny Alien fundet

Foto | Derek Vanlint
Monsteret fra Alien-filmene har altid krævet sine ofre på spektakulær vis. Det blev oprindelig udklækket fra en usædvanlig rugekasse, nemlig en mands mavesæk.

Efter lang tid i rygtemøllen er det nu blevet bekræftet, at Neill Blomkamp, manden bag District 9 og Elysium, sætter sig i instruktørstolen for den næste Alien-film.

Af Mikkel Frederiksen

De bedste monstre dør aldrig!

Det har længe svirret med rygter om, hvorvidt Neill Blomkamp skulle være manden, der bringer rumvæsnet fra Alien-filmene tilbage til det store lærred. Og det viser sig nu, at der var hold i rygterne.

Projektet var faktisk sat på køl så sent som for to måneder siden, men i går meddelte Neill Blomkamp på sin Instagram-konto alligevel, at han skal instruere filmen.

Ny form for rædsel
Den originale Alien-film fra 1979 satte Ridley Scott på landkortet og introducerede biografgængere for en helt ny form for rædsel.

Filmen om den ubudne passager i det ydre rum gjorde Sigourney Weaver til en stjerne, og successen blev ikke mindre af James Camerons opfølger Aliens, som fik megasucces.

Derfor kom selvfølgelig også en tredje og fjerde film om den modbydelige menneskeæder. Senere blev det til en såkaldt crossover-film med en anden kendt dræber, nemlig jægeren fra Predator-filmene.

Anmelderne var ikke begejstret for Alien vs. Predator, og biografgængerne lod også vente på sig. Det lod derfor til, at monsteret endelig blev lagt til hvile.

Men da Ridley Scott i 2012 bragte serien tilbage til live med Prometheus, var der igen vakt interesse. På trods af at det kun blev til en kort cameo for det unavngivne monster, var scenen gjort klar til et comeback.

Ingen novice
Neill Blomkamp – som 5. marts har premiere på robotfilmen Chappie – er ingen novice, når det kommer til science fiction og rumvæsner.

Hans District 9 blev en kassesucces, og historien, der fandt sted i en alien-ghetto, blev opfattet af mange som en direkte kritik af den sociale ubalance i instruktørens hjemland Sydafrika.

Den nye Alien-fortsættelse falder tæt på produktionen af Ridley Scotts egen Prometheus 2, men det forlyder, at de to film vil være uafhængige af hinanden. Ridley Scott vil dog være at finde som producent på den nye Alien-film.

Filmen har ikke fået fastsat en premieredato.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko