Nyhed
05. aug. 2004 | 11:16

Buster-program på gaden

Årets børnefilmfestival indeholder et nyt konkurrenceprogram for ungdomsfilm, som tæller Gus van Sants Elephant og den svenske Ketchup-effekten.
Af Annemarie Hørsman
Den 16. august åbner biograferne for billetbestilling til årets Buster, men allerede nu kan man i ro og mag tage bestik af årets program, som netop er udkommet.

Som noget nyt har arrangørerne valgt at sammensætte et konkurrenceprogram for ungdomsfilm med otte eksempler på en genre, der for alvor har fået vind i sejlene i disse år. Fra galimatias-humoren i den finske Pearls and Pigs og den følsomme Love in Thoughts fra 30'ernes Berlin, til den foruroligende Elephant om massakren på Columbine High i 1999 samt Ketchup-effekten, der handler om moderne svensk teenageliv a la Fucking Åmål.

Også tema-serien American Mix viser film om ungdomslivet, men med fokus på de mere sælsomme og satiriske historier, for eksempel den spiddende komedie Igby Goes Down. Festivalen har desuden en tema-serie om familien, og i en sektion med det nyeste og bedste inden for nordisk børne- og ungdomsfilm kan man gå til snigpremiere på den spektakulære danske Strings, en fantasy-fortælling med marionetdukker i alle roller.

Årets festival-program er det mest omfattende til dato. Ud over hovedkonkurrencerne og tema-serierne kan publikum opleve tegnefilm - herunder afgangfilmene fra Filmskolens animationslinje 2004 - og deltage i seminarer og workshops.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko