Nyhed
04. aug. 2016 | 13:40

Clint Eastwood vil stemme på Trump

Foto | Tony Rivetti Jr.
Før Clint Eastwood læste manuskriptet til Gran Torino, fik han at vide, at det var politisk ukorrekt. Det stoppede ham ikke: Han instruerede filmen og spiller selv hovedrollen i den.

Mesterinstruktøren har fået nok af den politiske korrekthed og meddeler som det hidtil største navne i Hollywood, at han håber, Donald Trump bliver USA’s næste præsident.

Af Jeppe Mørch

Clint Eastwood støttede Dwight D. Eisenhower i 1950’erne og Richard Nixon i 1960’erne.

Den populære skuespiller og instruktør har i det meste af sin karriere involveret sig i politik, og han peger oftest på en republikaner, når der skal vælges præsident i USA.

Ved de seneste to valg pegede Eastwood på henholdsvis John McCain og Mitt Romney som bedste bud på en leder. De måtte som bekendt begge se sig slået af Demokraternes Barack Obama.

Eastwood har et anstrengt forhold til Obama, hvilket kom til udtryk på ejendommelig vis for fire år siden. I en tale ved Republikanernes konvent henvendte han sig til en tom stol, som om Obama sad i den.

Nu har instruktøren så valgt side ved det kommende præsidentvalg.

”Jeg bliver nødt til at pege på Trump. For hun (Hillary Clinton, red.) har proklameret, at hun vil følge i Obamas fodspor,” udtaler Clint Eastwood i et interview med magasinet Esquire.

Magasinet har interviewet Clint Eastwood og sønnen Scott i anledningen af to kommende film. Far Clint er snart aktuel med Miraklet på Hudsonfloden om den heroiske pilot Chesley Burnett Sullenberger, mens Scott Eastwood spiller med i Oliver Stones Snowden.

Pussy-generation
I interviewet peger Clint Eastwood på Sunset Boulevard som sin yndlingsfilm, før han erklærer sig dødtræt af samtidens politiske klima.

Det er derfor, at den 86-årige instruktør peger på Donald Trump:

”Han har fat i noget, for i det skjulte er alle ved at være trætte af den politiske korrekthed. Vi har en pussy-generation lige nu. Vi oplever folk anklage andre folk for at være racister. Det gjorde man ikke, da jeg voksede op.”

Man kan ikke anklage Donald Trump for at være diplomatisk, når han taler offentligt, og Clint Eastwood erkender, at der af og til ryger en finke af panden.

”Han har sagt en masse dumme ting. Det har de alle – begge partier. Men alle har travlt ved at udpege ham som racist, og de laver et stort nummer ud af det. Kom nu for fanden videre. Det er en trist tid i vores historie.”

Gå ind i politik!
Sønnen Scott holder sig ude af den politiske diskussion i interviewet, mens Clint går videre i sin karakteristik af samtiden.

Han mener, at de fleste politikere er kedelige, og lidt overraskende – i forhold til svadaen mod den politiske korrekthed – har han følgende opskrift på en bedre politisk fremtid:

”Kom i gang med at arbejde og begynd at være udvise større forståelse for alle. I stedet for bare at kalde folk navne så begynd at være forstående. Gå ind i politik og få ting gjort!”

Selvom Donald Trump er en kontroversiel skikkelse, så har flere andre Hollywood-personligheder peget på ham som bedste bud på en præsident. Det gælder blandt andre Jon Voight, Stephen Baldwin og Lou Ferrigno.

Men Eastwood er det foreløbigt største og mest respekterede navn i Hollywood, der håber, at Donald Trump bliver USA’s næste præsident.

Miraklet på Hudsonfloden har dansk biografpremiere 8. september, mens Scott Eastwood kan opleves i Snowden fra 29. september.

Clint Eastwoods tale til tom stol

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko