Nyhed
03. aug. 2020 | 20:17

Dansk deltagelse på amerikansk festival

Foto | Loui Ladegaard
Den unge mand Viktor (Nicolai Jørgensen) kommer på surrealistiske eventyr, når han i Viktor på månen begiver sig ud på sin første date.

En afgangsfilm fra Den Danske Filmskole er udtaget til Telluride-festivalen, som trods corona-aflysning har offentliggjort et program med endnu en dansk instruktør.

Af Nicki Bruun

Ligesom den franske Cannes-festival i foråret er årets udgave af den amerikanske filmfestival Telluride blevet aflyst.

Festivalen finder normalt sted i efteråret sideløbende med Venedig og Toronto – som har holdt fast i at afholde fysiske og mindre festivaler – men har trods aflysningen alligevel udtaget film til programmet.

Og på samme måde, som Thomas Vinterbergs Druk fik et Cannes-stempel af den franske festival, er der også en dansk film udvalgt til Telluride.

Der er tale om Christian Arhoffs afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Viktor på månen. Instruktørens kortfilm er fra 2019, og er udtaget i festivalens program for skolefilm. Christian Arhoff er på Ekko Shortlist med Der er kun dig og mig i mit hoved, der blev lavet på Filmværkstedet, inden han kom på Filmskolen.

Viktor på månen er en sort-hvid komedie om den tykke og godmodige Viktor (Nicolai Jørgensen), der stadig bor hjemme hos sin mor, men skal på sin første date. Han bliver dog brændt af, men ender på et underholdende eventyr med en kvinde, hvis mand har efterladt hende på restauranten.

Verdensstjerne i hovedrollen
Christian Arhoff er ikke den eneste danske instruktør, som er udtaget til Telluride-festivalen.

Elvira Lind er også med i programmet for lange kortfilm med sin 32 minutter lange The Letter Room. Den har i hovedrollen verdensstjernen Oscar Isaac, som pæredanske Elvira Lind er gift og har barn med.

Hun har tidligere instrueret dokumentarerne Bobbi Jene og Songs for Alexis, mens hun også har to kortfilm på Ekko Shortlist: Trentemøller-musikvideoen Gravity og ligeledes musikalske Staircase Session, der begge har Oscar Isaac i hovedrollen.

I The Letter Room har skuespilleren – der brød igennem med titelrollen i Coen-brødrenes Inside Llewyn Davis og siden medvirkede i Star Wars-film og indie-perlen Ex Machina – rollen som en fængselsbetjent.

Telluride-festivalen skulle have foregået fra 3. til 7. september, men nu bliver de fleste af filmene i stedet vist på andre af efterårets festivaler.

Trailer: Viktor på månen

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko