Nyhed
13. okt. 2010 | 11:35

Dansk film på verdens største festival

Eva Mulvads dokumentarfilm The Good Life er udtaget til hovedkonkurrencen på International Documentary Film Festival Amsterdam.
Af Kasper Lundberg

”Det er en stor ære at blive udtaget,” siger Eva Mulvad om, at hendes film, The Good Life, bliver vist i hovedkonkurrencen i IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival, der i år afholdes fra 17.-28. november.

The Good Life er en tragikomisk og elegisk fortælling om to danske kvinder, der bor i en lille portugisisk by, moren Mette på 83 og datteren Anne Mette på 56. De har levet et helt liv i luksus, men filmen følger de to kvinder igennem tre år, efter pengene er brugt, og de ubetalte regninger begynder at hobe sig op.

Eva Mulvad har stået bag en række prisbelønnede dokumentarfilm, blandt andet Vores lykkes fjender, der blev vist på IDFA i 2006.

Bedst mulig start
International Documentary Film Festival Amsterdam er årets absolut største begivenhed i dokumentarverdenen.

Da dokumentarfilm ikke har lige så gode muligheder for almindelig biografpremiere og dvd-salg som fiktionsfilm, betyder det meget for en instruktør at blive valgt ud.

”Filmen kunne ikke få en bedre start, for når man er med i hovedkonkurrencen, skaber det automatisk opmærksomhed fra andre festivaler og tv-stationer,” siger hun.

The Good Life bliver vist for første gang i Danmark på Cph:dox, der i år finder sted fra 4. – 14. november.

Tidligere danske vindere
Skulle det The Good Life gå hen og vinde hovedkonkurrencen på IDFA, vil det ikke være første gang, det er sket for en dansk film.

Sami Saif var den første til at vinde hovedprisen i 2001 med sin Family. I 2006 vandt Pernille Rose Grønkjær med The Monastery, som The Good Life vækker mindelser om, og Anders Østergaard tog prisen med hjem for Burma VJ i 2008.

Sammen med æren følger en pengepræmie på 12.500 euro til vinderen af hovedkonkurrencen for dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Ekko #51 byder på et større interview med Eva Mulvad. Bladet kommer på gaden den 3. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko