Nyhed
25. apr. 2013 | 10:17

Dansk instruktør laver film med James Franco

Foto | Mike Kollöffel
Henrik Ruben Genz har haft succes med at skildre sin sønderjyske hjemstavn i Frygtelig lykkelig, men nu drager han ud i verden med sit første engelsksprogede filmprojekt.

Henrik Ruben Genz er på vej med sin engelsksprogede debutfilm, der har James Franco og Kate Hudson i hovedrollerne.

Af Daniel Pilgaard

Fordi et stort pengebeløb pludselig falder i ens hænder, bliver man ikke nødvendigvis frygtelig lykkelig. Tværtimod.

Sådan lyder præmissen for et ungt amerikansk par bosiddende i London i Good People, der bliver Henrik Ruben Genz første engelsksprogede film.

Det skriver filmsiden Deadline.com.

Den 53-årige dansker starter optagelserne til maj i London, hvor han skal instruere Hollywood-stjernerne James Franco og Kate Hudson i hovedrollerne.

På rollelisten er også fransk films nye darling Omar Sy, der spiller den rodløse sygeplejer i kæmpesuccesen De urørlige.

Hårdkogt kriminel
Good People er baseret på krimiforfatteren Marcus Sakeys roman af samme navn. 

Her foregår handlingen oprindelig i Chicago, hvor krimiens unge par finder en taske med flere hundrede tusinder dollars i underetagen hos deres lejer, som ligger død i sengen af en overdosis.

Parret er i økonomiske problemer og beholder pengene, men den afdøde lejer viser sig at være hårdkort kriminel. Og et helvede bryder løs, da hans partner pludselig tropper op efter pengene.

I kollegaernes fodspor
Henrik Ruben Genz er ikke den eneste dansker, der er tilknyttet projektet. Thomas Gammeltoft er producer på filmen sammen med blandt andre Tobey Maguire.

Instruktøren og produceren, der før har arbejdet sammen på Frygtelig lykkelig og Undskyld jeg forstyrrer, er ikke de eneste danskere, der har kastet sig ud i den udenlandske filmdrøm.

Både Nikolaj Arcel, Kasper Barfoed og Ole Christian Madsen er i nær fremtid på vej med deres første engelsksprogede film.

Det er udvist hvornår Good People får premiere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko