Nyhed
22. mar. 2022 | 10:27

Dansk serie tackler fertilitetsbehandling

Foto | Tine Harden
Josephine Park (tv.) spiller hovedrollen i den kommende Netflix-serie Skruk, hvor også Olivia Joof Lewerissa og en lang række andre dygtige skuespillere medvirker.

To talentfulde Ekko-kendinge er gået sammen om en personlig Netflix-serie, hvor en fertilitetslæge inseminerer sig selv og bliver gravid med ekskærestens sæd.

Af Nicki Bruun

Temmelig beruset inseminerer en fertilitetslæge sig med ekskærestens sæd og bliver gravid – og så prøver hun at vinde ham tilbage!

Det er en tagline, der vækker opmærksomhed, og heldigvis er det faktisk en serie, som kommer senere i år.

Skruk er navnet på en dansk Netflix-serie i seks afsnit, hvor Josephine Park (Doggystyle) spiller hovedrollen som fertilitetslægen Nana. Da hun pludselig selv er gravid, får hun et nyt blik på sine patienter.

Serien er produceret af filmselskabet Apple Tree Productions, som DR’s tidligere dramachef Piv Bernth står bag. Og der er et imponerende cast af dygtige skuespillere på rollelisten.

Blandt de medvirkende finder man Olivia Joof Lewerissa (Venuseffekten), Simon Sears (Shorta), Charlotte Munch (Anna Pihl) og Mikael Birkkjær (Borgen). Også svenske Lisa Carlehed har en rolle i Skruk, hvor man desuden kan opleve Jesper Ole Feit Andersen (29) og Anne Sofie Wanstrup (Hvor kragerne vender).

Personlig komik og drama
Det er to kendinge i Ekko-sammenhæng, der er gået sammen om at lave serien.

Amalie Næsby Fick har med sin afgangsfilm fra Filmskolens animationslinje, Ztriwer, lavet en af de mest populære kortfilm nogensinde på onlinehitlisten Ekko Shortlist Awards.

Hun har siden været med til at instruere Den utrolige historie om den kæmpestore pære, og er en af kvinderne bag TV 2-ungdomsserien Sex. Senere i år er Amalie Næsby Fick aktuel med animationsfilmen Lille Allan.

Nikolaj Feifer har skrevet for Ekko og er også uddannet på Den Danske Filmskole med afgangsfilmen Junk Love, der ligeledes kan ses på Ekko Shortlist. Og så har han med vennen Morten Jørgensen – der også medvirker i Skruk – lavet den helt korte og sorthumoristiske webserie Pitcherne, der kan ses på Ekkos hjemmeside.

Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer har brugt deres egne oplevelser til at lave serien for Netflix, som har millioner af brugere i hele verden og dermed kan blive vindue for et internationalt publikum.

Skruk er den personlige, komiske, hårde og overraskende historie om fertilitetsbehandling, som vi selv har manglet. At være i fertilitetsbehandling er sindssygt hårdt. Det ved vi, fordi vi selv har været igennem det,” siger Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer i en pressemeddelelse.

”Men det kan også være en oplevelse af håb og glæde og latter – det kan kaste dig rundt i så mange forskellige følelser på så kort tid. Derfor ville vi lave en serie, hvor dramaet og komikken altid sameksisterer, for det er vores oplevelse af en fertilitetsproces.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko