Nyhed
08. maj 2009 | 06:31

Dansk stortalent til Hollywood

Ung dansk skuespiller får hovedrolle i amerikansk vampyr-tv-serie af manden bag
Af Jesper Bo Petersen

Six Feet Under.

Den nittenårige danske skuespiller Allan Hyde er blevet udset til at skulle spille en af hovedrollerne i den kommende sæson af Alan Balls succesfulde vampyr-tv-serie, True Blood.

”Alan wants him!” Sådan lød beskeden fra den amerikanske caster, efter at skuespilleragenten Laura Faurschou fra bureauet Team Players havde sendt en prøve-optagelse med den unge dansker til USA.

Det skulle de ikke høre to gange, og Allan Hyde er allerede taget til USA, hvor han er i fuld gang med optagelserne. Han spiller vampyren Godric og skal medvirke i tre episoder af serien.

Fra Potter til punker
På trods af sine kun nitten år er Allan Hyde ikke noget ubeskrevet blad. Tværtimod har han siden de tidlige teenageår lagt dansk stemme til at hav af internationale animations- og børnefilm.

Han har for eksempel lagt stemme til Ron, Harry Potters lidt bøvede rødhårede ven, der altid kommer galt af sted.

Men det er også blevet til flere teaterstykker, og i 2008 fik han i Hella Joofs tv-serie Album rollen som den følsomme punkdreng, der forelsker sig i klassens smukkeste pige.

Samme år leverede han en pragtpræstation i Christian Tafdrups kortfilm En forelskelse, hvor han spiller den sekstenårige Carsten, der forelsker sig i sin kærestes far.

Oscar-vindende forfatter
Den amerikanske manuskriptforfatter og instruktør Alan Ball, der nu har fået øjnene op for den unge dansker, er ikke nogen hr. Hvemsomhelst.

Han skrev det Oscar-vindende manuskript til American Beauty, der med veloplagt humor spidder forstadens kernefamilie.

Men Ball er nok mest kendt som skaberen af den sorthumoristiske kult-tv-serie Six Feet Under, som skildrer en bedemandsfamilies ikke helt almindelige hverdag.

Serien vises på TV2
Allan Balls nye serie, True Blood, er produceret af HBO og foregår i en virkelighed ikke så forskellig fra vores, bortset fra at vampyrer og mennesker lever side om side.

Seriens første sæson blev vist i efteråret på amerikanske tv, og snart kan vi også opleve den i Danmark, hvor TV2 har købt ind.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko