Nyhed
19. dec. 2017 | 17:18

To danske film vises på Berlinalen

Foto | Aarhus Filmværksted
Danmark følger slackerjyderne Josephine (Frederikke Dahl Hansen) og Norges (Jonas Lindegaard Jacobsen) hverdag. Filmen er finansieret af Aarhus Filmværksted for småtterier, men er nu udvalgt til Berlinalen.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære og Danmark er begge udtaget til den tyske festival i sidekonkurrencen Generation.

Af David Madsen

Filmfestivalen i Berlin – kendt som Berlinalen – har offentliggjort de første seksten film i sidekonkurrencen Generation, som sætter fokus på børne- og ungdomsfilm.

Her er to danske film at finde i hver sin kategori. Kasper Rune Larsens Danmark er udtaget til kategorien 14plus, mens Den utrolige historie om den kæmpestore pære er udtaget til kategorien for de yngste: Kplus.

Danmark er den århusianske instruktørs debutfilm, der havde premiere på Cph Pix tidligere i år, hvor den fik store roser blandt kritikerne.

”Det er et intelligent portræt, en vaskeægte slacker-film med fødderne solidt plantet i den jyske muld. Halleluja!” skrev Ekkos anmelder om Danmark og kvitterede med fem stjerner.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære er skabt af Philip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick og Jørgen Lerdam på baggrund af Jacob Martin Strids billedbog. Filmen, der også fik fem stjerner i Ekko, har overrasket med imponerende 216.000 solgte billetter siden premieren i oktober.

Også Sverige er at finde blandt de udtagne til Kplus med animationsfilmen Gordon og Paddy, hvor Stellan Skarsgård lægger stemme til en politi-frø.

Den komplette liste for Generation-konkurrencen offentliggøres i midten af januar.

Wes Anderson åbner
Det er ikke de eneste kategorier, som byder på nordiske film. Det unge talent Eili Harboe er med i konkurrencen European Shooting Stars for hovedrollen i Joachim Triers lesbiske gyserfilm Thelma.

Hun får selskab af svensk-danske Alba August, som spiller en ung Astrid Lindgren i den kommende Astrid.

Berlinalen har også offentliggjort ti af de udtagne film til festivalens hovedkonkurrence. Her skal Gus Van Sants drama Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot, som er baseret på en sand historie om en lam tegner, dyste med thrilleren Eva, der har Isabelle Huppert på rollelisten, og In den Gängen, hvori Toni Erdmann-skuespilleren Sandra Hüller medvirker.

I hovedkonkurrencen finder vi også Wes Andersons Isle of Dogs, som åbner festivalen. Filmen omhandler en gruppe hunde, der er forvist til en ø uden for Tokyo. Den er ligesom instruktørens tidligere Fantastic Mr. Fox en stopmotion-film.

Berlinalen åbner dørene 15. februar og løber frem til 25. samme måned.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko