Nyhed
19. juni 2012 | 16:56

Danskere tæt på samarbejde med Scott

Foto | Torben Bech
I'll Keep an Eye On You

To danskere er nået til semifinalen i global kortfilmkonkurrence om en halv million dollars og tæt sparring med Ridley Scott.

Af Jacob Ludvigsen

Det kan godt være, reaktionerne oven på Ridley Scotts Prometheus spændte fra mellemfornøjet til slemt skuffet.

Men med en karriere, der tæller Alien, Blade Runner og Gladiator, har den 74-årige instruktør alligevel en vis portion erfaring at øse ud af, og det kan en håbefuld dansk filmmager snart få glæde af.

Instruktørne Torben Bech og Jesper Isaksen er nemlig blandt semifinalisterne i den storstilede YouTube-konkurrence Your Film Festival, hvor vinderen får en halv million dollars til at lave sin næste film – med Ridley Scott og en af tidens hotteste skuespillere, Michael Fassbender, som sparringspartnere.

Uskyld og ansvarlighed
Mere end 15.000 kortfilm er blevet indsendt i konkurrencen, hvoraf 50 nu er udvalgt til semifinalerne.

Brugerafstemninger på YouTube vil afgøre, hvilke ti film, der skal gå videre til finalen og blive vist på Venedig Film Festival. Her vil en jury med Ridley Scott i spidsen vælge vinderen – og målet er at finde ”den næste store historiefortæller”.

40-årige Torben Bech deltager i konkurrencen med filmen I’ll Keep an Eye On You om en lille drengs sidste dag med sin kriminelle far. På rollelisten ses Lars Brygmann og Søren Vejby fra Livvagterne. Se filmen her.

”Filmen handler om en dreng, som for tidligt får indsigt i den voksne verden. Om uskyld og ansvarlighed, og hvad vi som forældre giver videre til vores børn. Det kan godt være, at en kriminel far prøver at beskytte sin søn, men han kan ikke skjule, hvem han er,” forklarer Torben Bech i en pressemeddelelse.

Den vildeste drøm
Filmen blev skrevet og castet på en uge, optaget på blot fire dage og klippet på to, da filmholdet opdagede konkurrencen kort tid før deadline.

Alligevel er den autodidakte Bech, som var medinstruktør på den første grønlandske spillefilm Nuumioq, nu tæt på det store eventyr.

”Det vil være den vildeste drøm, der går i opfyldelse, hvis jeg får mulighed for at sparre med Ridley Scott og Michael Fassbender,” siger han i pressemeddelelsen.

Hårdkogt bandedrama
Jesper Isaksen er nået til semifinalen med den hårdkogte No Exit, der handler om det voldelige københavnske bandemiljø.

Den 36-årige, ligeledes selvlærte Isaksen har lavet kortfilm og musikvideoer gennem de seneste ti år og arbejder nu på en fortsættelse til No Exit .

Filmen har fortrinsvist ukendte skuespillere i rollerne – mange af dem hentet fra de autentiske miljøer – og kan ses her.

Man kan stemme på I’ll Keep an Eye On You, No Exit og de øvrige semifinalister frem til 13. juli. Venedig Film Festival løber af stablen 28. august til 8. september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko