Nyhed
17. aug. 2016 | 00:13

Dardenne-brødrene laver film om terrorisme

Foto | uoplyst
Dardenne-brødrene har udtalt, at de filmede deres Guldpalmevinder Rosetta (1999), som om det var en krigsfilm – en teknik, de meget vel kan få brug for i den kommende terrorisme-film.

Jean-Pierre og Luc Dardenne planlægger en film om terrorisme i Europa, afslører de under Lima-filmfestivalen i Peru.

Af Frida Marquard

Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne er i de tidlige stadier i produktionen af en film om den stigende terrorisme rettet mod Europa. Det skriver branchebladet Variety.

”Vi er i gang med at skrive manuskriptet nu og håber at kunne begynde at optage filmen i Belgien i efteråret 2017,” fortæller Luc Dardenne.

Nyheden kommer på dette års Lima Film Festival i Peru, hvor instruktør-duoen er blevet hyldet for deres store indsats for moderne filmkunst.

Hjemlandet ramt
Terrorisme har været et særligt betændt emne i Europa, siden terrorangrebene i Paris 13. november 2015. Her dræbte terrorister, med forbindelse til terrorgruppen ISIS, 131 mennesker i det parisiske natteliv.

22. marts i år var det Dardenne-brødrenes eget hjemland, Belgien, der blev terroristernes mål. Her sprængte gerningsmænd med tilknytning til ISIS dele af check-in-området i Bruxelles lufthavn og detonerede en bombe på en metrostation i en forstad til Bruxelle.

Filmen er stadig på et så tidligt stadie, at den hverken har fået navn eller premieredato. Det er ligeledes uvist, hvad filmens handling vil være, og hvem der vil komme til at medvirke i den.

Dobbelte Guldpalmevindere
Dardenne-brødrene, der startede deres karriere med at lave dokumentarfilm, er særligt kendt for deres socialrealistiske skildringer af hverdagen i den belgiske middel- og arbejderklasse.

De er blandt de meget få, der har vundet Guldpalmen to gange, nemlig med Rosetta i 1999 og Barnet i 2005 – sidstnævnte udgivet på Ekko-dvd #4.

Herhjemme har vi senest set To dage, en nat (2014), hvor Marion Cotillard spiller en mor, der har to dage til at overbevise sine kollegaer om at sige nej til en lønbonus, hvis hun vil redde sit arbejde.

Den ukendte pige, som handler om en ung kvindes mystiske død og blev vist på Cannes-festivalen i maj, har dansk premiere 3. marts 2017.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko