Nyhed
03. jan. 2017 | 18:10

Deadpool årets mest piratkopierede film

Foto | Joseph Lederer
Ryan Reynolds i skikkelse af Deadpool skød sig ind på førstepladsen over de mest ulovligt downloadede film i 2016. Filmen er en selvironisk kommentar til de velkendte superheltefilm.

Superheltefilm er de mest populære, når der skal downloades ulovlige film, mens animationsfilm stadig bliver foretrukket i biografen.

Af Lauge Hendriksen

Deadpool blev en stor kommerciel succes.

Med en indtjening på 5,6 milliarder kroner var filmen den syvende mest populære film i verden i 2016, og med et budget på lidt over 400 millioner kroner var Deadpool en særdeles god forretning.

Denkunne dog have indtjent endnu mere, hvis alle, som downloadede filmen ulovligt, havde betalt fuld pris for den.

Filmen er nemlig ifølge internetmediet Torrentfreak den mest ulovligt downloadede film i 2016 på BitTorrent, der er en af de foretrukne måder at hente film ulovligt ned fra internettet.

Efter Deadpool kommer endnu to superheltefilm, Batman v Superman: Dawn of Justice og Captain America: Civil War, mens X-Men: Apocalypse tager femtepladsen.

Der er hele fem superheltefilm på top ti over de mest piratkopierede film i 2016.

Smider penge efter animation
Fem af de ti film på listen over årets mest downloadede var også blandt de mest indtjenende i 2016. Men hvor animationsfilm ligeledes skovlede penge ind, har de ikke været populære at downloade.

Find Dory er på en niendeplads er den eneste animationsfilm i top ti.

Det tyder på, at publikum er villige til at betale for at gå ind og se animationsfilm, men er mere tilbøjelige til at downloade ulovligt, når det handler om superhelte og fantasy.

Faktisk er der en klar tendens i, at de mest downloadede film er rettet mod drenge og unge mænd, i stedet for de mere familievenlige animationsfilm.

Det er måske også grunden til, at Independence Day: Resurgence, der ikke blev den store kommercielle succes, er at finde blandt de mest piratkopierede film.

Kommentarer

De mest downloadede film på BitTorrent i 2016

1. Deadpool

2. Batman v Superman: Dawn of Justice

3. Captain America: Civil War

4. Star Wars: The Force Awakens

5. X-Men: Apocalypse

6. Warcraft

7. Independence Day: Resurgence

8. Suicide Squad

9. Finding Dory

10. The Revenant

© Filmmagasinet Ekko