Nyhed
25. juli 2018 | 21:15

Deadwood vender tilbage som film

Foto | HBO
Den skruppelløse bordelejer Al Swearengen (Ian McShane, midt) er en af de farverige karakterer, som vi må kunne forvente at gense, når Deadwood vender tilbage.

Den kritikerroste western-serie fra midten af forrige årti fortsættes med en spillefilm, der får premiere i 2019.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Så lykkedes det endelig! 

Lige siden den kritikerroste western-serie Deadwood blev aflyst af HBO i 2006, har der verseret rygter om, at historien ville blive fortsat med en spillefilm. 

Serien nåede at få tre sæsoner, der var med til at definere den nye tv-guldalder, inden det begreb rigtig havde slået igennem. 

Og nu har HBO’s programchef Casey Bloys bekræftet, at filmen bliver optaget i oktober og forventes at få premiere i foråret 2019. 

”Det har været et logistisk mareridt at få alle skuespillernes skemaer til at gå op, men det er lykkedes. Den har fået grønt lys,” siger Casey Bloys på konferencen Television Critics Association. 

Serieskaberen David Milch har skrevet manuskriptet, og tv-veteranen Daniel Minahan, der også instruerede afsnit af originalserien, vil instruere filmen. Alle seriens hovedskuespillere – på nær Powers Boothe, der døde i 2017 – forventes at vende tilbage. 

Man skal næppe heller forvente at se Jeffrey Jones, hvis karriere er stødt på grund som følge af pædofilianklager. 

Vold, sex og bandeord
Da Deadwood havde premiere i 2004, var den med til at slå HBO fast som guldrandet kvalitets-tv.

Sæsonerne var kortere, afsnittene længere og produktionen dyrere. Og så var der vold, sex og bandeord nok til at få bibelbæltet til at gribe ud efter deres rifler. 

Serien følger livet i Deadwood, South Dakota. Det er en lovløs, lille flække, der er sprunget op illegalt på indianerterritorium efter et guldfund i nærheden. Her er livet hårdt, kort og brutalt, mændene dolker hinanden i ryggen og finder trøst i flasken og på byens livlige bordeller. 

Guldfeberen tiltrækker alskens blodtørstige elementer, og sheriffen Seth Bullock (Timothy Olyphant) ankommer i første sæson for at holde byens mest blodtørstige elementer i geled. På den anden side af loven står den skruppelløse bordelejer Al Swearengen, der med Ian McShanes kulørte spil blev en af tv-historiens mest mindeværdige komplekse karakterer. 

Omfattende brande
En fjerde sæson var under opsejling, men HBO aflyste serien uden at binde en sløjfe på historien. 

Der er ikke sluppet nogen detaljer ud om den kommende filmfortsættelse, men meget af serien var baseret på autentiske personer og begivenheder. Derfor kunne man forestille sig, at nogle af de omfattende brande, der raserede byen i slutningen af 1800-tallet, kommer til at spille en afgørende rolle. 

Det samme kan den senere præsident Theodore Roosevelt, der besøgte byen i 1880’erne og blev gode venner med sherif Bullock.

Uanset hvad kan fans godt skænke sig en salonvarm whisky og rulle sig en smøg. Der er lagt op til et kærkomment gensyn med en af sidste årtis gennembrudsserier.

Trailer: Deadwood

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko