Nyhed
12. juli 2017 | 14:17

Debutinstruktør åbner stor festival

Foto | Masterplan Pictures
I Vinterbrødre spiller Elliott Crosset Hove den unge mand Emil, der sammen med sin bror bliver involveret i en voldelig fejde med en anden familie.

Islandske Hlynur Pálmason, der har en prisvindende kortfilm på Ekko Shortlist, er udtaget til Locarno med debutspillefilmen Vinterbrødre.

Af Nicki Bruun

Afgående direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, fortalte forleden til Ekko, at Danmark ville gå et stort festival-efterår i møde.

Hvor meget i det udsagn, der bygger på viden, og hvor meget der er håb, står endnu ikke helt klart.

Men det kunne tyde på, at han har vidst noget. For det er netop blevet offentliggjort, at Hlynur Pálmasons debutspillefilm Vinterbrødre er udtaget til hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Locarno. Her dystes der om prisen Den Gyldne Leopard.

Den schweiziske festival er en af Europas ældste og regnes for at høre til i kategorien lige under de største festivaler i Cannes, Venedig og Berlin.

Vinterbrødre bliver af instruktøren beskrevet som ”en broder-odyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter” og handler om en voldelig splid mellem to brødre og en anden familie. Den ene bror spilles af Elliott Crosset Hove, der også har hovedrollen i Pálmasons En maler.

Også Lars Mikkelsen, Peter Plaugborg og Victoria Carmen Sonne er på rollelisten i Vinterbrødre.

Mere i vente
Islandske Hlynur Pálmason blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013 med afgangsfilmen En maler, der er på Ekko Shortlist og blev nomineret til prisen for bedste film ved Ekko Shortlist Awards 2015. Samme år vandt Elliott Crosset Hove i øvrigt prisen for bedste mandlige skuespiller med sin rolle i Debut.

I 2014 blev instruktøren udtaget til filmfestivalen i Toronto med sin kortfilm Seven Boats, men nu er han klar med sin første spillefilm.

Ikke nok med, at Vinterbrødre er udtaget til hovedkonkurrencen, så har filmen også fået æren af at åbne festivalen den 3. august, hvor filmen har verdenspremiere.

Festivalen i Locarno løber af stablen 2.-12. august og formanden for hovedkonkurrencens jury er Olivier Assayas, som er aktuel i Danmark med Personal Shopper.

August måned er jo officielt sommer, så det skal blive spændende at se, om der er flere udtagelser af danske film på vej. Efter et skuffende Cannes i dansk optik, ville det bestemt ikke gøre noget, hvis der kom danske film til Venedig.

Der er endnu ikke fastsat dansk biografpremiere for Vinterbrødre.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko