Nyhed
10. jan. 2011 | 16:15

Defamation på jødisk filmfestival

Filmen, som DR2 tøver med at vise, bliver nu hentet frem fra gemmerne og vist på festival.
Af Helene Withington

Copenhagen Jewish Film Festival har udtaget Defamation til at blive vist under festivalen i slutningen af januar. Lederen af festivalen Anne Boukris vurderer, at filmen kan skabe en god diskussion.

”Jeg ledte efter en film, som kunne være anledning til en diskussion om den sociale udvikling internt i Israel,” siger Anne Boukris, som føler sig provokeret af Defamation.

”Siger den, at der ikke er antisemitisme i verden, eller er den et billede af en israeler, som forsøger at finde ud af, hvor samfundet er på vej hen,” spørger Boukris.

Provokeret af emnet
Copenhagen Jewish Film Festival afholdes i år for sjette gang. Festivalen varer i fire dage (27. – 30. januar) og viser omkring 30 film – både korte og lange, dokumentar og spillefilm.

Festivalen er uafhængig, og målet er at sætte fokus på, hvad der rører sig blandt jøder i verden.

Efter Ekko i sidste uge skabte debat om Defamation, er flere mennesker blevet provokeret på grund af emnet, og her er en filmfestival oplagt, mener Anne Boukris.

Filmen i centrum
”Filmuniverset er utrolig belejligt til at tale om de rigtig svære ting. Man ser en film, siger sine meninger og går hjem igen, uden at der er nogen, som er blevet uvenner, fordi filmen er i centrum,” siger festivallederen.

Defamation bliver vist i Cinemateket lørdag den 29. januar kl. 16.45 med efterfølgende debat ved journalist Hanne Foighel. Billetter kan købes på cjff.dk.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko