Nyhed
16. aug. 2019 | 12:46

Disney sætter rekord med Toy Story 4

Foto | Disney
De elskede dukker Woody, Buzz og Jessie vender tilbage i Toy Story 4, som allerede har skovlet penge ind rundt omkring ved verdens billetluger.

Som det første selskab har Disney i år haft premiere på fem film, der alle har tjent mere end en milliard dollars.

Af Frederik Hoff

I USA havde den fjerde film i rækken om det levende legetøj premiere den 21. juni. Og efter knap to måneder har Toy Story 4 ifølge Variety indtjent over én milliard dollars.

Det sker til trods for, at filmen endnu ikke er kommet ud overalt i verden. Pixar-filmen kommer først til Danmark den 29. august, hvor den også spås en varm modtagelse.

”Til slut i filmen lænede min otteårige søn sig over til mig: ’Det her er den bedste dag i mit liv, mor!’” skriver Ekkos Wendy Ide i sommernummeret.

Ud over animationsfilmen har også Løvernes konge, Aladdin, Captain Marvel og Avengers: Endgame taget sultent for sig i billetsalget i år.

De har nemlig hver især indtjent over en milliard dollars, og det er en rekord, da intet filmselskab tidligere har haft fem milliardfilm på et enkelt år.

Tre store film i vente
Den tidligere rekord var Disney også indehaver af. I 2016 havde selskabet premiere på fire milliardfilm anført af Marvel-filmen Guardians of the Galaxy.

Disney har mulighed for at gøre rekorden endnu mere suveræn allerede i år, da man har yderligere tre film, der kan nå milliarden.

Det drejer sig om efterfølgerne Frozen 2 og Maleficent 2: Mistress of Evil, hvis forgængere begge tjente sig ind i milliardklubben. Den tredje er afslutningen på den nyeste Star Wars-trilogi.

Alle tre titler får premiere senere i år.

Trailer: Toy Story 4

Kommentarer

Ekko #82

Stort tema om Quentin Tarantino i det nye nummer af Ekko.

Desuden Danmarks største sektion for anmeldelser, hvor Toy Story 4 bliver ekstremt positivt anmeldt.

Køb magasinet i kiosker, få det tilsendt eller tegn abonnement.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko