Nyhed
08. aug. 2018 | 18:55

Disney tager kampen op med Netflix

Foto | Jonathan Fisher
I Star Wars: Episode I – Den usynlige fjende fra 1999 slås Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi mod Darth Maul. En lignende krig er på vej mellem nogle af verdens store medieselskaber.

Filmgiganten er på vej med en streamingtjeneste, som fra slutningen af 2019 skal være tilgængelig med film og serier fra Marvel, Pixar og Lucasfilm.

Af Nicki Bruun

Alene i år har Disney med film som Black Panther, Avengers: Infinity War og De utrolige 2 sat sig tungt billetsalget verden over. 

Men der er også et enormt streaming-marked, hvor den store spiller lige nu hedder Netflix. Tjenesten er hjem for mange af Disneys titler, og det vil selskabet med Mickey Mouse-ørene lave om på. 

Planen er, at man skal have sin egen streamingtjeneste klar sidst i 2019, siger direktør for Disney, Bob Iger, ifølge branchemediet Variety. 

”Vores førsteprioritet er at få fat i vores Disney-kernefans,” udtaler Bob Iger. 

Disneys kommende streamingtjeneste skal være hjem for film som Dumbo og Captain Marvel, der begge får dansk biografpremiere til marts næste år. Desuden vil ældre titler og nye film- og tv-produktioner lavet direkte til tjenesten være med til at udbygge indholdet. 

Til gengæld vil man ikke kunne finde Star Wars-film udgivet før 2019 på tjenesten, da rettighederne til dem er solgt til andre distributører. 

Opkøber konkurrenterne
Lanceringen af streamingtjenesten er endnu et skridt på Disneys vej mod en helt enormt stor bid af kagen i filmbranchen. 

Opkøbet af Pixar og Marvel i henholdsvis 2006 og 2009 må siges at have båret frugt.

Filmselskabet, der blev grundlagt i 1923 af Mickey Mouse-skaberen Walt Disney, har netop opkøbt konkurrenten 21st Century Fox for astronomiske 458 milliarder kroner. 

Dermed kommer Disney også til at eje Fox-titler som Avatar- og X-Men-franchisen. Selskabet vil desuden have 60 procent ejerskab over streamingtjenesten Hulu, der samler indhold fra de største amerikanske tv-kanaler. 

Det vides i skrivende stund ikke, om Disneys kommende streamingtjeneste fra start bliver globalt tilgængelig, eller om den kun vil kunne tilgås i udvalgte territorier.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko