Ekko Shortlist Awards 2023
20. nov. 2023 | 13:37

Genial kampagne med maksimal effekt

Foto | Emil Nicolai Helms

Diversitetskampagnen Et Større Billede er skabt af (fra venstre): Laura Allen Müller, Malaika B. Mosendane, Dorcas Joanna Hansen, Şiir Tilif og Sandra Yi Sencindiver.

”Med tre falske filmplakater fik I pludselig hele den danske filmbranche til at tale om diversitet,” siger juryen om folkene bag kampagnen Et Større Billede, der vinder Diversitet Prisen.

Af Juryen

Det er nemt nok at sige alt det rigtige i et ekkokammer. Men vil man sprede sit budskab og ændre stereotype forestillinger gennem årtier, kræver det originalitet og viljestyrke.

Det lykkedes for kampagnen Et Større Billede. Med tre falske filmplakater fik I pludselig hele den danske filmbranche til at tale om diversitet.

Jeres kampagne viser på en genialt simpel måde, hvor langt der er mellem virkelighedens Danmark og de forbløffende ens karakterer, der befolker vores visuelle fortællinger.

Det danske folk består ikke kun af hvide, kristne, ciskønnede, heteroseksuelle mennesker, og det bør vores film og serier naturligvis også afspejle.

I en branche, hvor man meget nemt kan ryge ud i kulden, har I – Sandra Yi Sencindiver, Laura Allen Müller, Şiir Tilif, Dorcas Joanna Hansen og Malaika B. Mosendane – udvist stort mod ved humoristisk at udstille branchespidsernes farveløse casting.

Derfor er juryen blevet enstemmigt enig om, at Et Større Billede fortjener at modtage Diversitet Prisen 2023.

Kommentarer

Diversitet Prisen

En jury på ti personer har valgt diversitetskampagen Et Større Billede til vinder af Diversitet Prisen. 

Prisen er stiftet af FILM&TVGruppen i Dansk Journalistforbund og blev uddelt ved Ekko Shortlist Awards.

Ekko Shortlist Awards er støttet af Det Danske Filminstitiut.

Sponsoreret af Producentforeningen, FAF, FILM&TVGruppen, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Danske Dramatikere, ANIS, Danske Filminstruktører, Danske Scenografer, Dansk Filmfotograf Forbund, Politiken-Fonden, Trust Rental og Royal Beer.

© Filmmagasinet Ekko