Arrangement
23. okt. 2015 | 16:57

Ekko-event: Dødsdømt vil dø

Foto | DOX Productions
The Fear of 13 fortæller den indsatte Nick Yarris sin voldsomme livshistorie og tager tilskueren med tilbage til sin barndom.

Ekko og Cph:Dox inviterer til premiere på den rystende doku-thriller The Fear of 13, hvor instruktøren David Sington vil svare på spørgsmål efter filmen.

Af Esben Møller Hansen

Doku-thrilleren har kronede dage, og der strømmer spændende og originale tv-serier, dokumentarer og podcasts ud som aldrig før.

Genren behandler virkelige historier, som ofte drejer sig om kriminalitet og mord og giver mulighed for thrillerens spændingsform og en masse twists.

Tænk bare på HBO’s drabeligt spændende dokumentarserie The Jinx om Robert Durst og de mennesker, der på mystisk vis dør omkring ham.

David Singtons doku-thriller The Fear of 13 er en del af denne revival for genren og et både smukt og uhyggeligt klaustrofobisk portræt af en dødsdømt i et amerikansk fængsel.

Ekko holder sammen med Cph:Dox premiere på filmen 7. november i Grand Teatret, hvor magasinet efter visningen vil stå for en Q&A med instruktøren David Sington.

Fuld af twists
I The Fear of 13 er fortælleren den karismatiske, dødsdømte Nick Yarris.

Han ansøger domstolen om at blive henrettet efter 21 år på dødsgangen, da han ikke længere kan finde mening med sit liv, som er kørt i langdrag af appeller og bureaukrati.

Nicks fascinerende og forfærdelige fortælling om sin egen skæbne er fuld af twists helt indtil de sidste nervepirrende ti minutter.

The Fear of 13 er en fortælling om, hvordan tilfældigheder kan forme et menneskes liv – på den grusomste måde. Filmen er også et portræt af Nick, der fremstår lynende intelligent, ekstremt veltalende og hævder, at han har læst over 1000 bøger i fængslet.

David Sington har været producer på hele 22 film for BBC og især beskæftiget sig med film om klima og videnskab, men denne gang kaster han sig altså over en noget anden tematik.

Læs mere om The Fear of 13 og køb billetter til instruktørmøde og filmvisning her.

Trailer: The Fear of 13

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko