Nyhed
25. juli 2011 | 17:12

Dogville er norsk terrorists yndlingsfilm

Anders Behring Breivik har været meget optaget af voldsomme film, tv-serier og computerspil.

Af Thomas Spejlborg Sejersen

Massakren på den norske Utøya, hvor over et halvt hundrede mennesker fredag mistede livet, minder - på ubehagelig vis - om slutscenen i Dogville, hvor hovedpersonen Grace (Nicole Kidman) koldblodigt beordrer en henrettelse af alle indbyggere i landsbyen Dogville.

Lars von Triers film fra 2003 er da også en af Anders Behring Breiviks - manden bag Oslo-bomben og ø-massakren - yndlingsfilm.

Det fremgår af den 32-årige højreekstremists Facebook-side, hvor han ydermere fremhæver de historiske krigsdramaer Gladiator og 300, der også er rige på vold og blod.

Begejstret for Dexter
Hvad tv-serier angår, har Anders Behring Breivik også en bloddryppende præference. Han er begejstret for tv-serien om den moralske hævner, Dexter.

”For tiden ser jeg Dexter, serien om en retsmediciner-massemorder. Ret grinagtigt,” skriver Anders Behring Breivik i det omfattende manifest, som han offentliggjorde umiddelbart før sine terroraktioner.

I det hele taget begynder der at tegne sig et billede af en mand, for hvem medierne har spillet en stor rolle.

Træner med computerspil
Som forberedelse til fredagens aktion har han tilsyneladende brugt det realistiske krigsspil Call of Duty: Modern Warfare 2.

”Jeg betragter MW2 som mere vigtig i min træningssimulation end noget andet,” skriver han i manifestet.

Og på et af de billeder, som Anders Behring Breivik har offentliggjort af sig selv, er han iført militært udstyr og står med en riffel i en positur, der leder tankerne hen på et first person-computerspil.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko