Nyhed
02. juni 2017 | 16:41

Donald Trump ændrer dokumentar

Foto | Paramount
I An Inconvinent Sequel: Truth to Power rejser tidligere præsidentkandidat Al Gore endnu engang verden rundt i forsøget på at løse verdens klimakrise.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power får efter Cannes-premieren tilføjet præsident Trumps beslutning om at trække USA ud af klima-aftalen.

Af Marie Hvam

Ved et pressemøde torsdag sagde præsident Donald Trump, at han ønsker at trække USA ud af klima-aftalen, der blev indgået i Paris i 2015.

Den udmelding medfører en sidste tilføjelse til Al Gores nye dokumentar An Inconvenient Sequel: Truth to Power. De to filmskabere bag, Bonni Cohen og Jon Shenk, vil redigere i filmen, så den kommer til at rumme Trumps kontroversielle beslutning.

Udtrædelsen sker ifølge præsident Trump, fordi aftalen er uretfærdig i forhold til USA, og at aftalen er med til at sikre en økonomisk fordel for de andre medvirkende lande, som USA ikke får del i.

Beslutningen har vakt harme i Hollywood, hvor flere skuespillere har kritiseret den på de sociale medier. Også Al Gore har udtalt sig kritisk om beslutningen.

”Det er en hensynsløs og uforsvarlig handling at tage USA ud af Paris-aftalen,” siger den tidligere præsidentkandidat ifølge flere amerikanske medier.

En vigtig klimaaftale
An Inconvenient Sequel: Truth to Power
er opfølgeren til Al Gores Oscar-vindende klimafilm En ubekvem sandhed fra 2006. I filmen forsøger Gore at overbevise den amerikanske regering og befolkning om konsekvenserne ved global opvarmning.

Hvor den første film havde en meget dyster tone, er håbet og troen på en løsning på klimaproblematikkerne større i toeren.

I den nye film følger man arbejdet med at få klimaaftalens mange dele på plads, når Al Gore rejser rundt i verden for at undersøge, hvordan klima-aftalens tiltag forsøges indarbejdet i forskellige samfund.

Bonni Cohen og Jon Shenk har tidligere arbejdet sammen på dokumentaren The Island President, og de har i den nye film fulgt Al Gore rundt i verden gennem de sidste to år.

Ved årets festival i Cannes, hvor filmen havde en særvisning, mødte Al Gore selv op, Han sagde, at han var enormt stolt og beæret over at få lov til at vise filmen i det land, hvor en så vigtig klima-aftale var blevet indgået.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power har dansk biografpremiere den 7. september.

Trailer: An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko