Nyhed
17. aug. 2016 | 17:05

Downey Jr. laver serie med Nic Pizzolatto

Foto | Billy Dickson
Efter at have haft problemer med narko i 90’erne er Robert Downey Jr. i dag kendt over hele verden for især sin rolle som Iron Man, og nu får han måske endelig genindspillet tv-serien Perry Mason.

Hollywoods store filmstjerne planlægger angiveligt en advokatserie til HBO med instruktøren, der skabte kanalens store krimihit, True Detective.

Af Nicki Bruun

Ingen tvivl om, at første sæson af True Detective var fantastisk instrueret af Cary Joji Fukunaga på baggrund af Nic Pizzolattos dystre manuskript.

Men grunden til, at den blev så stor en succes, kan uden tvivl også tilskrives superstjernen Matthew McConaugheys præstation i rollen som den tungsindige Rust Cohle.

Derfor giver det mening, at HBO efter sigende igen parrer Pizzolattos ord med en af tidens største skuespillere: Robert Downey Jr.

Branchebladet Variety skriver, at de to øjner muligheden for at lave en serie sammen for kanalen. Der er tale om en genindspilning af advokatserien Perry Mason, der kørte på amerikansk tv fra 1957 til 66. Serien handler om en forsvarsadvokat, som skuespilleren Raymond Burr i sin tid gjorde uhyre populær.

Tilbage på tv
Det ville dermed betyde en tilbagevenden til advokatlivet på tv for Robert Downey Jr., der i starten af 00’erne kunne ses som titelkarakterens kollega og kæreste i Ally McBeal.

Siden er han blevet en af de bedst betalte og mest elskede filmstjerner i verden for sin rolle som Iron Man, men det er øjensynligt ingen garanti for at få lov til at lave alle de projekter, man vil.

Genindspilningen af Perry Mason har nemlig i flere år rumsteret som en spillefilm. Downey Jr. ville selv producere den, men han kom ingen vegne med projektet. Det skyldes ifølge Variety, at Dommeren, som han også spiller hovedrollen i og producerede, hverken var et hit blandt anmelderne eller biografpublikummet.

Detektivernes skæbne
Også Nic Pizzolatto kender til ordsproget om at flyve højt og falde dybt. 

Hans første sæson af True Detective blev fortjent udråbt som noget af det bedste i nyere tv-historie, mens sidste års anden sæson fik en hård medfart af anmelderne.

Af samme grund har der været tvivl om, hvorvidt der overhovedet vil komme en tredje sæson. Hvis Pizzolatto faktisk laver projektet med Downey Jr., ser True Detective meget fjern ud.

Pizzolatto har dog en kontrakt med HBO, der foreløbigt går til 2018, så det kan bestemt ikke afvises, at detektiverne får en chance mere

Efter at have haft problemer med narko i 90’erne er Robert Downey Jr. i dag kendt over hele verden for især sin rolle som Iron Man, og nu får han måske endelig genindspillet tv-krimiserien Perry Mason.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko