Nyhed
29. apr. 2022 | 12:52 - Opdateret 29. apr. 2022 | 16:38

DR-serie om Krag og Virkner

Foto | Monday Production
To af Danmarks bedste skuespillere, Katrine Greis-Rosenthal og Thure Lindhardt, skal i rollerne som Helle Virkner og Jens Otto Krag give liv til to opsigtsvækkende mennesker.

Katrine Greis-Rosenthal og Thure Lindhardt spiller ægteparret Helle Virkner og Jens Otto Krag i dramadokumentar, der fortæller Danmarkshistorien gennem et indblik i to særlige menneskers liv.

Af Nicki Bruun

Jens Otto Krag og Helle Virkner er to af Danmarkshistoriens store skikkelser.

Politikeren og skuespilleren var gift i fjorten år fra 1959 til 1973, hvor det danske samfund ændrede sig voldsomt, og velfærdsstaten, som vi kender den i dag, blev etableret.

Nu kommer en dramadokumentarserie, Krag & Virkner, som fortæller den store historie om Danmark gennem et indblik i to særlige menneskers liv.

Katrine Greis-Rosenthal og Thure Lindhardt spiller Helle Virkner og Jens Otto Krag i de dramatiserede sekvenser af serien, der er baseret på historiske kilder, arkivoptagelser samt eksklusive interviews med nogle af de mennesker, der stod Jens Otto Krag og Helle Virkner nærmest.

Krag & Virkner er en medrivende og dramatisk kærlighedshistorie om mødet mellem to mennesker med hver deres passion, ambitioner og et fælles officielt hverv som Danmarks statsministerpar. En kærlighedshistorie, der foregår i en vigtig periode for Danmark og resten af verden,” udtaler programchef for ekstern produktion i DR, Anne Garlichs, i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os til at invitere seerne indenfor i dette stykke nære Danmarkshistorie og håber på at kunne bidrage med en ny forståelse og viden om en tid, der har været meget formende for det samfund, vi er en del af i dag.”

Lindhardt som instruktør
Med Krag & Virkner springer Thure Lindhardt ud som instruktør. Skuespilleren har for første gang stået bag kameraet og instrueret alle fire afsnit, der er produceret af Monday Media.

Han har foruden sig selv og Katrine Greis-Rosenthal instrueret blandt andre Mads Knarreborg og Bjarne Henriksen som henholdsvis tidligere statsminister H.C. Hansen og Bent Schønberg.

Af de ægte medvirkende i seriens interview-sekvenser kan nævnes Helle Virkners veninder Malene Schwartz og Lone Hertz, forfatter og journalist Lise Nørgaard samt Jens Otto Krags søn Peter Hansted. Også Politikens tidligere chefredaktør, historiker Bo Lidegaard, og Berlingske-skribent Jakob Steen Olsen er involveret i projektet.

”Det har været en helt særlig oplevelse at få lov til at fortælle et stykke Danmarkshistorie fra en tid, som jeg ikke selv har oplevet, men som jeg har hørt så meget om. At få et særligt indblik i nogle helt utroligt spændende mennesker, som har haft en stor betydning for vores historie,” siger Thure Lindhardt og fortsætter:

”Det har været helt naturligt for mig at arbejde i instruktørrollen på dette projekt. Og en fantastisk mulighed for at præge den dramatiske fortælling, som vi har haft store ambitioner for.”

Serien får premiere den 22. maj, hvor den kan ses kl. 20 på DR1 og på streamingtjenesten DRTV.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko