Nyhed
04. aug. 2020 | 09:00

Dune kæmper med at nå premieredato

Foto | Chiabella James
Denis Villeneuve under optagelserne af Dune, før corona-pandemien ramte verden og gjorde fremtiden usikker for filmbranchen.

”Jeg savner virkelig at være i samme rum som min klipper,” siger Denis Villeneuve, der kalder færdiggørelsen af science fiction-filmen Dune et sprint mod målstregen.

Af Lasse Torp Hansen

Premieredatoen på den stort anlagte science fiction-film Dune er allerede blevet skubbet en måned. 

Og nu står instruktøren Denis Villeneuve frem i et interview og fortæller, at det bliver en kamp at blive færdig til den nye deadline den 18. december. 

”Min tidsplan er ødelagt lige nu. Det er et sprint mod målstregen for at få filmen færdig til tiden,” siger han til Indiewire. 

Årsagen er naturligvis coronavirus, som i det meste af verden ikke tillader de nødvendige forsamlinger til at optage og producere film. 

Det har ændret redigeringsfasen af Dune. Pandemien har holdt Denis Villeneuve fanget i Montreal, mens resten af produktionsholdet befinder sig i Los Angeles. 

Det har ifølge instruktøren også været vanskeligt at optage scener igen eller tilføje nye.

Storsælgende sci-fi-roman
Filmen er baseret på en bestseller af Frank Herbert fra 1965.

I 2003 blev den erklæret den bedst sælgende science fiction-roman nogensinde, og den er anset som en inspirationskilde til flere store værker, heriblandt Star Wars.

David Lynch filmatiserede i 1984 bogen, men det blev i alle henseender et flop.

Men drømmen om at overføre fortællingen om den unge Paul Atreides’ eventyr på planeten Arrakais til det store lærred har levet videre.

Og da Denis Villeneuve – kendt for Arrival, Sicario og Blade Runner 2049 – afslørede, at det er hans drømmeprojekt at filmatisere bogen, skabte det blandt fans store forventninger.

En slags psykolog
Det er uden tvivl en af de mest udfordrende opgaver, som den fransk-canadiske instruktør har taget.

I Indiewire-interviewet fortæller han, at coronakrisen har gjort projektet endnu sværere.

”Der er noget over interaktionen, den menneskelige interaktion, spontanitet og energien i rummet. Jeg savner virkelig at være i samme rum som min klipper … det er meget, meget smertefuldt!” siger instruktøren.

Klipperen Joe Walker er en af Denis Villeneuves faste samarbejdspartnere. Instruktøren lægger ikke skjul på, hvor meget Walker betyder for ham.

”Han er den eneste, som kan håndtere min ocd, mine panikanfald, min frygt, men også den, som er der i de mest glædelige øjeblikke. Hvis noget lignende skulle ske igen, vil jeg sørge for at have min klipper tæt på mig.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko