Nyhed
05. jan. 2005 | 08:34

EKKO — "årets klare vinder"

Bo Green Jensen kårer EKKO som årets filmmagasin 2004.

Af Annemarie Hørsman

Filmkritikeren Bo Green Jensen har studeret det danske marked for filmmagasiner, og blandt magasiner som Mifune, Kosmorama, Film, Take og Sentura kalder han EKKO "årets klare vinder".

"Under Claus Christensens redaktion har EKKO sat sig ud over fundatsens indeklemt pædagogiske sigte og udviklet sig til et levende filmblad, som faktisk byder på særlige vinkler og bidrag, der ikke står andre steder," skriver Bo Green Jensen i Weekendavisens nytårsudgave (30/12-6/1) og fortsætter: "Her er brede essays og dybe samtaler, men EKKOs styrke ligger i måden, hvorpå bladet under ét behandler film, tv, computerspil og elektroniske medier i øvrigt."

Bo Green Jensen fremhæver EKKOs tema-sektion og sammenligner magasinet med Europas førende, det britiske Sight & Sound. Dog efterlyser han i EKKO en sektion med anmeldelser. "Hvis EKKO kappede eller yderligere nedtonede sin pædagogiske forankring og investerede i en anmeldelsessektion, ville man stå med et blad, som indfriede drømmen om det gode omnibustidsskrift for film og den øvrige mediekultur," skriver filmkritikeren.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko