Nyhed
07. nov. 2013 | 13:03

Ekko-launch med sensationel Guldpalme-vinder

Foto | Sofian El Fani
Adèle Exarchoupoulos og Leá Seydoux leverer tour de force-præstationer i hovedrollerne i Adèles liv - kapitel 1 & 2. Men efter triumfen i Cannes har de kritiseret deres instruktør for grænseoverskridende hårde optagelser.

Første snigpremiere i Danmark på den erotiske Cannes-vinder Adèles liv – kapitel 1 & 2. Få et dugfriskt nummer af Ekko, der indeholder et stort tema om sex og atten sider om Triers Nymphomaniac.

Af Marie Andersen

Den tog både jury og kritikere med storm på Cannes-festivalen i maj. Siden har den været et varmt debatemne overalt, hvor den er blevet vist. Og de kreative kræfter har selv kastet brænde på bålet ved at fortælle om et krævende og ikke uproblematisk optageforløb.

Adèles liv – kapitel 1 & 2 er årets hotte udenlandske artfilm. Over tre timer udfoldes et lesbisk kærlighedsdrama, så man kommer helt ind under huden på hovedpersonerne og undervejs fuldstændig glemmer, at de elskende er af samme køn.

Nu kan du for første gang i Danmark se filmen og opleve de unge skuespillere Leá Seydoux og Adèle Exarchoupoulos, der leverer suveræne tour de force-præstationer i hovedrollerne.

På tirsdag 12. november holder Ekko snigpremiere kl. 21 i Grand Teatret, København, på Adèles liv – kapitel 1 & 2.

Bag om Triers storværk
Arrangementet er en launch for det nye spritnye nummer af Ekko, der følger med i prisen.

Ud over et interview med Adèle-instruktøren Abdellatif Kechiche og Exarchoupoulos indeholder det nye Ekko et stort tema om sex og film.

Vi fortæller også historien om tilblivelsen af Lars von Triers kommende storværk, Nymphomaniac, mens Trier-eksperten Peter Schepelern sætter den nye film ind i instruktørens oeuvre.

Slået af syngende lussing
Adèles liv – kapitel 1 & 2 får maksimale seks stjerner i magasinet af Ekkos anmelder.

”Man føler sig kærtegnet og slået af en syngende lussing. Én ting er de famøse sexscener, der som det mest naturlige vokser ud af handlingen og delagtiggør tilskueren i kvindernes lyst,” skriver Jesper Bo Petersen og fortsætter:

”Endnu vigtigere er det, at man genopdager, hvor uendeligt mange følelser, der kan ligge i en mundvig, et vigende blik. Som en seismograf opfanger billederne hver en antydning af svigt og tvivl, kærlighed og jalousi.”

Billetter, inklusive Ekko #63 med en særlig dvd-gave, koster 105 kroner og kan købes her. Efter filmen byder vi på kolde Kronenbourg og filmsnak i Grands foyer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko