Nyhed
07. maj 2013 | 19:58

Hushpuppy er dvd-gave i næste Ekko

Foto | Jess Pinkham
Quvenzhané Wallis er den yngste Oscar-nominerede i kategorien ”Bedste kvindelige hovedrolle” for sin præstation i Hushpuppy, som – på flere måder – er et filmisk festfyrværkeri.

Årets bedst anmeldte film, den eventyrlige Hushpuppy, får dansk dvd-premiere med det kommende nummer af Ekko, der er på gaden 17. maj.

Af Jacob Ludvigsen

Hushpuppy er lavet for ganske få millioner af en debuterende instruktør og uden kendte skuespillere.

Alligevel blev den sidste år en af de allerbedst anmeldte film i USA. Da den i januar fik premiere i Danmark, kvitterede kritikerne med stort set lutter seks stjernede anmeldelser. Og da Oscar-uddelingen blev afholdt et par måneder efter, fik den fire nomineringer i de største kategorier.

Hushpuppy (originaltitel: Beasts of the Southern Wild) er med andre ord blevet lidt af en filmsensation, som man ikke bør snyde sig selv for – og som sagtens tåler et gensyn.

Nu er der råd for begge dele, for Hushpuppy får dansk dvd-premiere med det kommende nummer af Filmmagasinet Ekko.

Ekko on location
Dvd’en følger gratis med magasinet, der dermed sætter trumf på dækningen af den originale perle.

I Ekko #59 besøgte Kristian Ditlev Jensen eksklusivt filmens locations og hold i New Orleans, ligesom han talte med dens blot 30-årige instruktør, Benh Zeitlin.

Filmen handler om den seksårige pige Hushpuppy, der lever alene med sin hårdhændede far i Badekarret, et isoleret sumpområde ved verdens ende. Hendes mor er ude af syne, og lokalsamfundet er i permanent alarmberedskab efter flere Katrina-agtige orkaner.

Hushpuppy er fortalt gennem barnets øjne og overrumpler med sin blanding af virtuos vildskab og knugende realisme.

Ebert: Mirakuløs film
Titelrollen spilles af en uimodståelig Quvenzhané Wallis, der er blevet den yngste Oscar-nominerede i kategorien ”Bedste kvindelige hovedrolle” nogensinde. De øvrige roller er besat af autentiske Cajun-folk fra Louisianas yderkant, hvor filmen er optaget.

Hushpuppy er en helhjertet fabel. Den er båret af storslåede billeder og lyde, maleriske kompositioner fra den største orkan til de mindste partikler – og et poetisk soundtrack, der delvist er skabt af instruktøren selv,” skrev Ekkos chefredaktør Claus Christensen i sin seks-stjernede anmeldelse.

Politikens Kim Skotte gav også fuldt hus og slog fast, at Hushpuppy er en film, ”jeg vil gå gennem ild og vand for”.

I USA kaldte den nu afdøde anmelderlegende Roger Ebert filmen mirakuløs, mens A.O. Scott fra The New York Times hæftede sig ved Quvenzhané Wallis, der ”har et smil, som kan charmere fisk op af vandet, og en skulen så bister, at det kan bremse monstre på deres vej”.

Ekko #61 med Hushpuppy er på gaden 17. maj.

Traileren til Hushpuppy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko