Nyhed
12. maj 2020 | 12:28

Elever laver film på afstand

Foto | Potemkin
Den danske befolkning har under nedlukningen af landet som følge af coronakrisen måttet vænne sig til at omgås på afstand, og det afspejler en række nye film fra filmskolen Potemkin.

Den jyske filmskole Potemkin har under corona-nedlukningen udfordret sine elever til at producere med afstand som det afgørende benspænd. Se filmene her!

Af Nicki Bruun

Mens den etablerede danske filmbranche overvejende er gået i stå på grund af coronkrisen, har unge talenter på forskellige måder holdt gang i deres produktion.

En gruppe filmskabere er gået sammen om projektet Karantænefilmene, hvor de hver især har lavet en kortfilm under nedlukningen.

Imens har Ekko Shortlist Awards-vinderen Jonas Risvig skabt webserien Centrum, som med hjælp fra prominente navne fortæller historien om unge menneskers oplevelser af livet med begrænsede muligheder.

Og nu har den jyske filmskole Potemkin i Aarhus lavet et koncept for sine elever under navnet Film på afstand. De første fire film kan ses hos Filmmagasinet Ekko.

Her består udfordringen i at lave en kortfilm, dokumentar, musikvideo eller anden form for film med det benspænd, at man ikke må være i nærheden af eller i samme rum som dem, der bliver filmet.

Det er tilladt at filme igennem vinduer eller med mindst ti meters afstand mellem alle på produktionen.

Isolation og ensomhed
Titlerne på de fire film er Bag lukkede døre, Paracusia, Savn og Solo – med andre ord kredser de om isolation og ensomhed.

Bag lukkede døre handler om en mor, der passer på sin syge datter, men også har sine egne interesser for øje. Mere ømhed er der i Savn, hvor en lille pige og hendes mormor snakker om livets hemmeligheder.

I Solo forsøger en ung mand at holde gang i sit kærlighedsliv gennem datingappen Tinder, mens Paracusia i en ikke så fjern fremtid følger en mand, der efter en ødelæggende katastrofe er røget ud på et psykisk skråplan.

Filmene har en spilletid på fire til ti minutter og foregår både mellem hjemmets fire vægge, ude i den danske natur og foran computerskærmen.

Flere film fra Potemkin forventes at blive tilføjet listen i løbet af de kommende dage.

Kommentarer

Potemkin

Jysk filmskole i Aarhus grundlagt i 1999.

En daghøjskole med forskellige kurser af tyve ugers varighed.

Se filmene i projektet Film på afstand.

Læs mere på skolens hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko