Nyhed
28. okt. 2015 | 13:55

Festival vil skræmme dig fra vid og sans

Foto | Adam Baines
Dødsmetal vækker dæmonisk urkraft til live i den newzealandske splatterkomedie Deathgasm, som kan ses på Blodig Weekend i Cinemateket.

Perfekt timet med Halloween byder fjerde omgang af genrefilmfestivalen Blodig Weekend på gys, splat og horror i Cinemateket i København.

Af Brian Petersen

Der er slet ikke noget at betænke sig på for fans af skrækfilmgenren. For bare 300 kr. giver Blodig Weekend adgang til seks film over de fem dage (28. oktober – 1. november), festivalen varer.

Og det er bare med at holde tungen lige i munden. Der er nemlig kun én visning af hver film, og flere er programsat sideløbende.

Horrorgenren må siges at have det godt.

Tidligere på året havde Cph Pix traditionen tro flere arthouse-gysere på programmet. Blandt højdepunkterne var den amerikanske It Follows – der som en undtagelse opnåede dansk biografdistribution – den østrigske tvillingegyser Godnight Mommy og den humoristiske belgiske spejderslasher Cub.

Men det er alligevel lykkedes arrangørerne af Blodig Weekend at finde andre spritnye og spændende titler, som kan opleves på årets festival.

Meget tidlig snigpremiere
Ballet åbnes med en snigpremiere på Sorgenfri, den første danske spillefilmlange zombiefilm, som først får premiere i marts 2016.

Der er erotisk home invasion i Eli Roths Knock Knock. Keanu Reeves spiller en familiefar, der indlader sig med to sexede og fristende unge kvinder, mens konen og børnene er bortrejst. Det skulle han ikke have gjort!

I babysittergyseren Emelie har et forældrepar også brug for et frirum fra de familiære forpligtelser. Da deres faste babysitter melder afbud, er de dog lidt for hurtige med at overlade opsynet af børnene til en ny.

Barndomstraumer er også grundlaget for Martyrs, et velgjort amerikansk remake af den franske nyklassiker fra 2008. Den handler om en pige, som søger hævn for at være blevet holdt fanget og torteret som barn.

Nihilisme og nekrofili
Mexicanske Adrián García Bogliano (Here comes the Devil) er tilbage med Scherzo Diabolico. En livstræt revisor holdes nede af sin kone. Han planlægger at kidnappe en skolepige og installere hende i et nedlagt varehus. Hans plan går dog slet ikke som beregnet.

Festivalen byder også på den new zealandske splatterkomedie Deathgasm, hvor to heavy-dyrkende teenagere vækker en dæmonisk urkraft til live med deres musik, og snart får dødsmetal en ny betydning.

Den franske Rabid dogs er en original genindspilning (jo, de findes!) af gysermesteren Mario Bavas sidste og posthumt udsendte film fra 1974. Om tre voldelige bankrøvere på vild og blodig flugt med gidsler.

I den norske Villmark 2 – en selvstændig opfølger til Villmark – afdækker en gruppe arbejdere gru og rædsler på et nedlagt sanatorium i den norske ødemark, da bygningen skal gøres klar til nedrivning. Instruktør Pål Øie vil være til stede ved visningen. Det samme vil danske Baard Owe, der medvirker i en central rolle.

Instruktør Hèctor Hernández Vicens gæster festivalen med sin imponerende debut The Corpse of Anna Fritz (2015) – én af årets absolut mest ubehagelige og nervepirrende sager. En introvert portør lukker to venner ind i lighuset og har sex med en afdød skuespillerindes lig. Men så slår hun øjnene op …

Kultgys og alt det andet
Et fast indslag på Blodig Weekend er retrospektive serier med instruktørbesøg.

Årets gæster er den tyske undergrundsinstruktør Jörg Buttgerreit og amerikanske Brian Yuzna. Buttgerreit stiller op til Q&A efter visningen af NEKRomantik fra 1987 og introducerer antologigyseren German Angst (2012), hvis ene afsnit han har instrueret.

Brian Yuzna vil introducere visningerne af sin yuppiesplatter Society og H.P. Lovecraft-filmatiseringen Re-Animator.

Buttgerreit og Yuzna deltager desuden i en paneldebat om ”lowbudget film-making”, hvor også Pål Øie og den danske producer Jacob Jarek vil være med.

Endelig er der også spøgelsesgys i We Are Still Here, heksegru i Cherry Tree, monsterromantik i Spring og forpremiere på serien Ash vs Evil Dead. Det og andre arrangementer kan du læse om i festivalprogrammet her, hvor der også kan bestilles billetter.

For genrefans, der bor uden for København, vil det måske være en lille trøst, at Blodig Weekend har fået et hjørne på Blockbuster.dk

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko