Nyhed
30. dec. 2012 | 17:35

Film-apps til tømmermændene

Foto | OtherWise Games
MovieCat! er en af de mere alternative film-apps, hvor man kan gætte, hvilken film katten er anbragt i – her Titanic.

Filmkatte, tisseguide og systematisk filmsamling. Vi anbefaler fem apps til 1. januar.

Af Caroline Thing Lundsteen

App-udvalget vokser hver dag støt og stabilt. Også for film-buffs er der masser af tidsfordriv at hente på den lille smartphone.

Så mens resten af Danmark spiser junk-food, ser skihop eller nytårskoncert dagen efter nytårsaften, kan du jo passende fornøje dig med fem film-apps dedikeret til filmens verden.

Og bare rolig, de er ikke mere komplicerede, end at de kan håndteres med tungt hoved og rystende hænder.

MovieCat! (gratis)

Her er en anderledes filmquiz, der passer perfekt til plat humor og tungt hoved dagen efter nytårsfesten. Buttede katte guider spilleren gennem de lidt anderledes quiz-kategorier, hvor man eksempelvis skal gætte filmtitler ud fra kostumer ophængt på katteformede giner og rekonstruere filmscener med katte i hovedrollerne.


My Movies (gratis)

Med My Movies kan du få styr på hele din filmsamling. Scan dine dvd’ers stregkode, og efter et par sekunder har My Movies hentet IMDB-info og tilføjet filmen til din digitale database. Herfra kan du søge på titler og personer, ligesom du kan tilføje noter til de film, du har lånt ud, og lave lister over film, du gerne vil eje.


RunPee.com (7 kr.)

Er du en af dem, der aldrig kan holde dig, mens du er i biografen eller ser en god film i fjernsynet? Så er RunPee lige sagen. App’en viser, hvornår i en film du misser mindst, så du kan nå en tur på det lille hus. RunPee fortæller dig det præcise tidspunkt, og mens du lader vandet, kan du så på app’en læse om den del af plottet, du går glip af.


IMDB (gratis)

IMDB-appen er måske nok kendt af mange, men ikke til at komme udenom. Den velkendte filmdatabases mobil-app er virkelig godt sat op, så det er nemt at navigere rundt mellem filmverdenens nyhedshistorier og finde frem til alverdens trailere og brugervurderinger.


Filmtrailer

Forventningens glæde er ofte den største, også når det kommer til film. Med Filmtrailer kan du få et gyldent overblik over, hvilke film du skal se frem til i biograferne i 2013. Der skulle være nok til mange timers koncentreret filmoplevelse. Du kan også markere dine favoritter.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko