Nyhed
25. mar. 2014 | 12:04

Film om flystyrt lægges på hylden

Foto | Adrian Pingstone
Et fly fra Malaysia Airlines forsvandt 8. marts. Det formodes, at flyet er styrtet i havet, og at alle ombord er omkommet. Men det har endnu ikke været muligt at lokalisere flyet.

Australsk katastrofefilm stilles i bero på grund af uhyggelige ligheder med historien om det forsvundne, malaysiske fly.

Af Freya Bjørnlund

Historien om Malaysian Airlinesʼ forsvundne fly lyder unægtelig som en højpotent katastrofefilm. Men at lave sådan en film er både dårlig timing og dårlig smag.

Sådan lyder konklusionen hos det australske produktionsselskab Arclight Films.

Først ville selskabet fortsætte produktionen af deres planlagte flystyrts-film Deep Water,på trods af at manuskriptet har flere ubehagelige ligheder med det malaysiske fly MH370’s mystiske forsvindingsnummer.

Men nu er produktionsselskabet kommet på andre tanker.

Horror på åbent hav
”Vi synes ikke, det er det rigtige tidspunkt at lave en film om et flystyrt lige nu,” siger Gary Hamilton, administrerende direktør for Arclight Films til den britiske avis The Guardian.

”Vi har besluttet, at det er bedst at sætte produktionen i bero i nogle måneder.”

Filmen skulle følge et australsk fly og dets passagerer på en rejse mod Beijing. Men da flyet styrter ned på åbent hav ud for Kinas kyst, må gruppen kæmpe for at overleve.

Historien er ikke inspireret af den virkelige tragedie, understreger Gary Hamilton. Det skulle derimod være en fortsættelse af haj-horrorfilmen Bait 3D, som var et stort hit i Kina i 2012. Præproduktionen blev skudt i gang lige før, at flyet forsvandt 8. marts.

Filmens pressemateriale beskrev filmen således:

”Overlevende fra et flystyrt må se ubegribelig rædsel i øjnene, da flyet begynder at synke ned i et bundløst dyb, og snart opdager de, at de er omgivet af de farligste dræbere på jorden.”

Forfulgt af virkelige katastrofer
Filmen skulle instrueres af Alister Grierson, som tidligere har brændt nallerne på virkelighedens tragedier.

Hans undervandsfilm Sanctum (2011) handler om en dykkerekspedition, som ender katastrofalt. Filmen havde premiere i Australien to uger før Queensland og New South Wales blev ramt af ødelæggende oversvømmelser i 2011.

I første omgang havde Grierson dog planer om at realisere sin flyfilm efter planen.

”Ligheder og timing er interessant, og jeg kan godt se, hvorfor de to ting kan forbindes på anekdoteplan,” sagde han til Mail Online 22. marts. ”Det er en tricky ting.”

Når katastrofen er kommet på afstand, vil vi dog sandsynligvis se både den og andre film om emnet. Det var således også tilfældet med tragedien 11. september 2001, der affødte film som World Trade Center og United 93.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko