Nyhed
09. aug. 2005 | 18:31

Film uden offentlig støtte sælger godt

Af Mads R. Mariegaard

I Danmark betragtes det som næsten umuligt at producere spillefilm uden støtte fra Det Danske Filminstitut. Alligevel har producenten Regner Grasten denne sommer haft premiere på to af slagsen: Charlotte Sachs Bostrups Veninder, som ikke søgte støtte fra Filminstituttet, og Rune Bendixens Bølle Bob og smukke Sally, som søgte og fik afslag.

Filmkritikerne har givet Veninder en blandet modtagelse, mens Bølle Bob og smukke Sally har fået historisk dårlige anmeldelser. "En pinlig oplevelse," kalder Politiken den. Alligevel er filmene populære hos publikum. Veninder solgte 32.000 billetter den første uge. Bølle Bob og smukke Sally har på tre uger har fået 143.000 mennesker i biograferne.

"Jeg kan ikke tage mig af anmelderne," siger Regner Grasten. "Når publikum stormer ind for at se filmene, er jeg tilfreds."

Veninder har et budget på knap seks millioner og løber rundt, når den har solgt 120-130.000 billetter, mens Bølle Bob og smukke Sally har kostet cirka 7,2 millioner og skal sælge omkring 260.000 billetter, oplyser Grasten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko