Nyhed
01. juli 2024 | 13:15

Brygmann blev fjernet på grund af sexismesag

Foto | Franne Voigt

Martin Brygmann valgte selv at aflyse alle projekter de næste måneder i kølvandet på anklagerne i dokumentaren Sexisme i musikbranchen. 

Martin Brygmanns stemme blev i sidste øjeblik fjernet fra Grusomme mig 4 som konsekvens af situationen efter Sexisme i musikbranchen. Det var ikke hans egen beslutning, siger distributøren. 

Af Frederik Hoff og Claus Christensen

Tidligere i dag kunne Ekko afsløre, at entertaineren Martin Brygmanns stemme er blevet fjernet fra den danske version af Grusomme mig 4, som har premiere på torsdag.

Hans navn var dog ikke blevet fjernet fra introteksterne, hvilket distributionsselskabet United international Pictures forklarede over for Ekko som en fejl i korrekturprocessen.

Nu bekræfter UIP’s digitale koordinator Jakob Legaard og publicity manager Tinna Munk, at Brygmann meget sent i processen er taget ud af filmen.

Det sker på grund af den sexismesag, som offentligheden blev gjort opmærksom på i forbindelse med DR-dokumentaren Sexisme i musikbranchen.

I dokumentaren, som havde premiere på DR den 10. juni, fortæller otte kvinder – tre af dem anonyme – om grænseoverskridende oplevelser med Brygmann.

Ekko bragte desuden et interview med moren til en krænket pige, der var under atten år, da Brygmann ifølge moren groomede pigen på en medieprodukton og trods en alvorlig advarsel indledte et forhold.

Filmselskabets beslutning
I kølvandet på den meget omtalte sag valgte Brygmann at aflyse den kommende tids projekter, og derfor har UIP valgt at fjerne ham fra Grusomme mig 4. 

I tre tidligere film i serien har han ellers spillet birollen som opfinderen Dr. Nefario, men i denne omgang er rollen overtaget af skuespilleren Sonny Lahey.

”Vi er opmærksomme på den situation, der er omkring Martin Brygmann i øjeblikket,” siger Jakob Legaard til Ekko og uddyber:

”Det, vi forholder os til, er, at han går ud og siger, at han i nogle måneder aflyser og stopper alle sine job. Det er vi nødt til at forholde os til, og det reagerer vi på ved at lave en ny indtaling med Sonny Lahey.”

Ingen kontakt til Brygmann
Jakob Legaard og Tinna Munk forklarer, at UIP ikke har kunnet nå at ændre introteksterne før forpremieren i går og pressevisningen i dag.

”Nu er vi i gang med at lave en ny version med den rigtige credit af Sonny Lahey i stedet for Martin Brygmann. Biograferne vil senest på mandag have en korrekt version.”

– Fjerner I Brygmann på grund af hans beslutning om at aflyse al arbejde eller mere på grund af selve MeToo-sagen og de afsløringer, der er kommet frem?

”Vi forholder os til, at han siger, han trækker sig fra offentligheden. Så synes vi kun, det er rimeligt, at vi ændrer på tingene.”

– Men det er ikke Brygmann, der har bedt jer om at fjerne ham fra filmen?

”Nej, det er os, der har taget den beslutning.”

– Det er en børnefilm. Er det derfor, at I vælger at gøre noget så drastisk i sidste øjeblik?

”Nej, filmens type har ikke noget med det at gøre.”

– Hvad har Martin Brygmann selv sagt til, at han er blevet fjernet fra filmen?

”Vi har ikke været i kontakt med Martin Brygmann.”

Ekko har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Martin Brygmann.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko