this 2018
17. sep. 2018 | 15:13

Flere spillefilm i Vestdanmark

Foto | Jalabert Production
Kortfilmen Tarek er et flygtningedrama om tre brødres rejse gennem Danmark. Planen er, at der skal komme flere film om livet i Vestdanmark i fremtiden.

Den Vestdanske Filmpulje udvider talentudviklingsprogrammet Nye Talenter, der i fremtiden skal fokusere på udvikling af spillefilm.

Af Frida Marquard

Det skal være mere attraktivt for nye filmtalenter at lave fiktionsfilm i Vestdanmark. Også i fremtiden.

Derfor vil Den Vestdanske Filmpulje ændre deres talentudviklingsprogram Nye Talenter fra at fokusere på kortfilm til at udvikle spillefilm.

Tre spillefilmprojekter vil derfor næste år få støtte til udvikling af manuskriptet. Herfra vil ét filmhold blive udvalgt til at modtage fuld produktionsstøtte til en film i spillefilmlængde.

Filmen vil blive produceret på et lavbudget på 500.000 kroner.

Bro mellem formaterne
Vestdanmark markerer sig allerede på det danske filmlandkort med blandt andet Filmby Aarhus samt filmuddannelserne Super8 og VIA’s Multiplatform Storytelling & Production.

Men i fremtiden skal fokus i højere grad være rettet mod støtte til produktion af spillefilm. Det forklarer Steen Risom, leder for Den Vestdanske Filmpulje.

”Vi har en rigtig god talentudvikling i gang i Vestdanmark. Men der mangler noget, der bygger bro mellem produktion af kortfilm og film, som kommer op i spillefilmlængde. Det tomrum håber vi nu, at Nye Talenter kan være med til at udfylde.”

Plads til nye historier
De tre kortfilm fra dette års talentudviklingsprogram havde i torsdags premiere på This. Festival i Aarhus. Her blev der vist stor genremæssig spændvidde.

I den semi-animerede børnebogsfilmatisering Game On får en dreng besøg af karaktererne fra sit yndlingscomputerspil. Flygtningedramaet Tarek handler om tre brødres rejse gennem Danmark. I ensemblefilmen Lyden af uventet død rammer katastrofen i det glade natteliv.

Og netop spændvidden skal Nye Talenter være med til at støtte.

”Der er mange danske film, der handler om en mand og en kvinde fra middelklassen, som sidder og drikker kaffe og taler om deres parforhold. Derfor er det vigtigt, at vi giver plads til nogle nye talenter, der kan fortælle anderledes historier,” fortalte Jakob Kirstein Høgel, Filmby Aarhus, i sin præsentation af kortfilmene.

Kortfilmene er alle blevet produceret over en etårig periode. Et krav til produktionerne har været, at lokationer til optagelser, skuespillere og filmhold så vidt muligt har skullet findes i Vestdanmark.

Nye Talenter er sponsoreret af Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted, Filmby Aarhus og Maan Rental.

Kommentarer

This. Festival 2018

This. er en to-dags tværmedial festival, der kombinerer kunst, musik, film, teknologi og markedsføring.

Festivalen finder sted i Filmby Aarhus 13. – 14. september.

© Filmmagasinet Ekko