Nyhed
15. jan. 2019 | 17:18

Ny The Social Network under opsejling

Foto | Merrick Morton
Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) fejrer triumfen med at skabe Facebook i The Social Network, hvor han også kommer i problemer med både venner og fjender.

”Der bør være en efterfølger,” siger manuskriptforfatter Aaron Sorkin, som er blevet kontaktet af filmens producer med henblik på en fortsættelse.

Af Nicki Bruun

David Fincher og Aaron Sorkins Facebook-film The Social Network blev en kæmpesucces blandt både anmeldere og publikum, da den fik premiere i 2010.

Filmen fik seks stjerner i Ekko #51, og vi kårede senere fortællingen om Mark Zuckerbergs gale og geniale opfindelse til årets bedste amerikanske film. Det blev desuden til tre Oscars for blandt andet bedste manuskript.

Nu kan en fortsættelse være på vej, fortæller manuskriptforfatteren Sorkin ifølge Associated Press.

”Jeg ved mere om, hvordan Facebook var i 2005, end om, hvordan det er i 2018, men jeg ved nok til at vide, at der bør være en efterfølger,” udtaler Aaron Sorkin.

Han er blevet kontaktet af producer Scott Rudin, der har planer om at lave en fortsættelse.

”Der er sket mange interessante og dramatiske ting, siden filmen sluttede med forliget med Winklevoss-tvillingerne og Eduardo Saverin,” fortsætter manuskriptforfatteren med henvisning til Zuckerbergs medstiftere, der sagsøgte ham for millioner.

Rigeligt materiale
Der forlyder endnu intet om, hvorvidt skuespillere som Jesse Eisenberg og Andrew Garfield – der spiller henholdsvis Mark Zuckerberg og Eduardo Saverin i The Social Network – ville vende tilbage i en fortsættelse.

Opfølgeren må da også siges foreløbigt at være på idéplan, men ifølge Aaron Sorkin er der rigeligt materiale til at lave endnu en film.

Manuskriptforfatteren er for tiden aktuel på Broadway med en adaption af teaterstykket To Kill a Mockingbird. Han debuterede i 2017 som instruktør med Molly’s Game, mens der også har været snak om at genoplive hans elskede tv-serie Præsidentens mænd.

Imens har David Fincher brugt det meste af tiden de seneste år på Netflix-serien Mindhunter, hvis anden sæson om seriemorderes psykologi er på vej.

Instruktørens seneste film er Kvinden der forsvandt fra 2014, så det ville være voldsomt spændende at se de to mænd i et Facebook-relateret samarbejde igen.

Trailer: The Social Network

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko