Nyhed
06. feb. 2008 | 00:41

Fra unge til unge

Banebrydende videodagbogs-serie har premiere på MySpace TV.

Af Boline Skovly

"Internettet åbner for fordybelse."

Denne overraskende udmelding kommer fra instruktøren Michael Noer, der i de næste ti uger viser den intime dagbogsserie DOXWISE Dagbog på den interaktive netværksside MySpace.

Det er første gang, at en dansk dokumentarserie bliver vist på denne platform, og det helt særlige ved konceptet er, at MySpace-brugere kan kommunikere med seriens fire hovedpersoner:

"Nettet er en god platform, fordi det er anarkistisk. Og nettet tilbyder aktivitet. Især MySpace fordrer en kommunikation, der går begge veje mellem de unge brugere," siger Michael Noer.

Fragmenter af liv
Dagbogsserien, der udelukkende er produceret til nettet, følger fire helt almindelige unge mennesker i dagens Danmark.

Pierre, Amanda, Sabrina og Esben, der er i alderen fra 18 til 23, er alle blevet udstyret med hver sit kamera, og ideen er, at de skal optage fragmenter af deres liv.

Hver især tumler de unge mennesker med deres egne problemer. Sabrina er frustreret over det lesbiske miljø, hun færdes i, Amandas mor er syg af kræft, Esben vil gerne finde en kæreste, og Pierre ryger lidt for meget hash.

Gå selv i gang

Michael Noer klipper råmaterialet sammen til små film, der vil blive uploadet hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

"Det skal ikke opfattes narcissistisk, at de filmer sig selv," siger Michael Noer.

"Jeg håber, det kan skabe nogle sfærer, hvor de unge bliver inspireret af hovedpersonerne og selv kan gå i gang med deres egne dagbøger. Seerne kan jo skrive til Amanda, hvis de selv kender én, der lider af kræft, eller invitere Esben ud, hvis man synes, han ser sød ud."

Film skaber kontakt
Foreløbig er første afsnit lagt ud på MySpace TV sammen med præsentationsvideoer af de fire hovedpersoner.

Det er ikke første gang, Michael Noer tager fat i ungdomstemaet. Med dokumentaren Vesterbro gav han sine naboer et videokamera og lod dem optage deres liv. Filmen modtog en Special Mention ved CPH:DOX 2007 og ramte ungdommen midt i hjertet med en fortrolighed og intimitet, som sjældent ses i almindelige ungdomsspillefilm.

"På fjernsyn får man at vide, at unge går med knive, og så er der ellers boligprogrammer. Der er intet fra unge til unge," siger Michael Noer, der i forbindelse med Vesterbro oplevede, at publikum efterfølgende henvendte sig til hovedpersonerne.

"Film skal få folk til at snakke, og det er det, vi forsøger at gøre med den her dokumentarserie," siger Michael Noer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko