ekko shortlist awards 2021
28. okt. 2021 | 09:04

Fremstormende stjerne vært for prisfest

Foto | Ida Marie Odgaard
Jesper Groth har de seneste år oplevet et markant gennembrud i den danske film- og musikbranche. Nu er han klar til at tørne ud som vært ved Ekko Shortlist Awards.

Efter succes i danske film og serier samt triumf ved Melodi Grand Prix er Jesper Groth klar til at styre løjerne ved Danmarks sjoveste filmfest, Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

Billetsalget til Ekko Shortlist Awards 2021 kører på fuldt drøn, og nu har vi glæden af at afsløre, hvem der skal være vært for Danmarks sjoveste filmfest.

Det er ingen ringere end Jesper Groth, der de seneste år har fået et stort gennembrud i den danske filmbranche.

Han er en del af Anders Matthesens urkomiske fængselskor i De frivillige og spiller ekskæresten i Lisa Jespersens Hvor kragerne vender.

Også serier som Sygeplejeskolen, Klaphat og Sunday har nydt godt af hans talent, og som medlem af duoen Fyr & Flamme strøg han tidligere på året til tops ved det danske Melodi Grand Prix med sangen Øve os på hinanden.

Den farverige og morsomme skuespiller har også underholdt danskerne som deltager i tredje sæson af TV 2-quizprogrammet Stormester og filmbranchen som vært for Bodil-uddelingen sidste år.

Han har med andre ord alle forudsætninger for at skabe en brag af en fest, når Ekko Shortlist Awards afholdes lørdag den 27. november kl. 19 i Bremen Teater midt i København.

Køb billet!

”Ekko Shortlist Awards 2021 bliver en aften i respektens tegn. Enhver, der betræder filmbranchen og starter i vækstlaget ved, at det både kræver hårdt arbejde og dristighed at skabe filmkunst for få midler,” udtaler Jesper Groth.

”Lige pludselig er det den umiddelbare indskydelse eller skråsikre idé på optagelserne, der gør at ’den lille film’ i ny og næ overstråler enhver ressourcetung film.”

Nomineringer på vej
32-årige Jesper Groth er født på Ærø. Han rejste til hovedstaden og blev uddannet skuespiller på Den Danske Scenekunstskole i 2015.

Han har medvirket i kortfilmen Debut, der vandt en pris ved Ekko Shortlist Awards i 2015, og webserien Idioten, som Ekko gav premiere i 2018.

Groth favner både det komiske og dramatiske. I det nye nummer af Ekko fortæller han åbenhjertigt, hvordan tabet af en nær ven og opdagelsen af en bipolar lidelse har ændret hans syn på livet.

Inden længe offentliggør vi årets jury af professionelle filmfolk, der sammen med publikum skal finde frem til vinderne i tretten kategorier. Først vil juryen afsløre de nominerede i hver af kategorierne, og alle de omkring 150 film, der er kommet på Ekko Shortlist i det forgangne år, er i spil.

Det er i år ottende gang, at Ekko Shortlist Awards finder sted. Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen og Nordisk Film.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Startede i 2014 og finder i år sted for ottende gang.

Se filmene på Ekko Shortlist og upload din egen film.

Ekko Shortlist Awards er støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen og Nordisk Film.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko