Nyhed
05. apr. 2017 | 13:18

Frygten finder sin legeplads

Foto | Vlad Paunescu
Anders Hove spiller den blege, rumænske vampyr Radu i den amerikanske 90’er-filmserie Subspecies, hvis første gys kan ses eller genses til Blodig Weekend.

Der er arthouse-gys og genre-nostalgi, når Blodig Weekend genåbner rædselskabinettet i Cinemateket. De sarteste gæster anbefales at tjekke programmet en ekstra gang.

Af Henrik Brix

Hænderne er på vej op foran øjnene, men attraktionen på lærredet fikserer blikket i rædsel. Sådan afbildes gruen hos en tilskuer på den tegnede plakat for årets Blodig Weekend (se nederst).

Fire dages fokus på skrækfilm afholdes i ugens løb, når landets største genrefilmfestival, Blodig Weekend, igen får Cinematekets døre til at klapre.

Festivalen gør efter halvandet år klar til femte udgave af festivalen. Det er der kommet et afskysvækkende program ud af, smækfuld af kult og okkult, fornemme besøg og plads til overraskende udbrydere.

Blodig Weekend foregår i dagene fra 6. til 9. april.

St. Vincent-debut får dansk premiere
Festivalen har tidligere haft held med at udpege senere horrorhits uden om den danske filmdistribution.

Blandt andet tv-film-sensationen Sharknado (2013)og den efterfølgende toer. En gennemgang af årets program afslører da også årets bud på kommende publikumsmagneter.

Et af dem er The Void om politimanden Carter, som på sin færden finder bloddryppende patienter. Det begynder med flugten fra enigmatisk kutteklædte figurer på vej mod helvedes portal.

Filmen vækker minder om John Carpenters smitsomme 80’er-alienhorror The Thing og er instrueret af makkerparret Jeremy Gillespie og Steven Kostanski, som indtil nu har gemt sig i special effects-afdelingen bag blandt andet Oscar-vinderen Suicide Squad.

Der er også godt nyt til den dedikerede fanskare af rocksirenen St. Vincent, hvis debutfilm bliver vist.

XX, der havde premiere på årets Sundance, er en feministisk antologi af fire kvinder, som har produceret hvert deres hjørne. Det var især musikeren Annie Clark – bedre kendt som St. Vincent – der trak overskrifter med sit bidrag, Birthday Party.

Aflysning rammer festivalen
Skuespilleren Fred Williamson var det store navn, da blaxploitation-genren fandt sit publikum op gennem 70’erne.

Ligesom genrens popularitet faldt Williamson i baggrunden, inden b-filmens store nostalgikere, Quentin Tarantino og Robert Rodriguez, trak ham frem fra gemmerne til rollen som krigsveteranen Frost i From Dusk Till Dawn fra 1996.

Williamson var annonceret som et af hovednavnene til et retrospektiv på festivalen med efterfølgende Q&A. Han har måttet aflyse, da en filmaftale har sat en stopper for besøget.

Men From Dusk Till Dawn og blaxploitation-klassikeren Black Caesar med Williamson i sin ikoniske rolle som Tommy Gibbs bliver stadig vist på festivalen.

Anders Hove optræder
Festivalgængerne kan glæde sig til at møde den danske kultskuespiller Anders Hove.

Ekko Shortlist-brugere vil kende ham fra blandt andre Tomatprincippet og Sorte måne, men han har også markeret sig i spillefilm som Nymphomaniac og Mifunes sidste sang. Og så har han medvirket i flere amerikansk producerede film, heriblandt filmserien Subspecies, hvoraf den første fra 1991 bliver vist under festivalen.

Anders Hove vil efter visningen af Subspecies fortælle om tilblivelsen.

Resten af festivalens film og besøgende samt øvrige arrangementer kan findes i programmet på Blodig Weekends hjemmeside.


Kommentarer

Blodig Weekend

Årlig genrefilmfestival, der afholdes i Cinemateket.

Festivalen startede i 2012.

Byder på en lang række film i gysergenren og besøg fra danske og internationale gæster.

Læs mere på festivalens hjemmeside.

© Filmmagasinet Ekko